Tomislav Karamarko je jasno poručio: Novi izbori nisu opcija | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 378

Tomislav Karamarko je jasno poručio: Novi izbori nisu opcija

Tomislav Karamarko je jasno poručio: Novi izbori nisu opcija
1

Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, roboti i da nemamo svoje osjećaje, razmišljanja, poglede na određene probleme? Ne trebamo biti isti, bitno je da se sve dogovorimo, kaže

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak kako novi izbori nisu opcija te da sve ide svojim tijekom.

- Uvijek kada su u pitanju pregovori, pogotovo oko kadroviranja, to nije uopće romantično, niti su to lagani pregovori, no kada pogledate, sve što smo dosad pregovarali s Mostom smo i dogovorili - rekao je Karamarko u Križevcima.

- Bilo je spornih pitanja, ali rješavali smo ih i rješavat ćemo ih i dalje - istaknuo je Karamarko, odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti u povodu 26. obljetnice osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Na pitanje zbog čega je večerašnji sastanak Domoljubne koalicije u Križevcima odgođen, odgovorio je kako jednostavno nisu stigli pa su se dogovorili da će se naći sutra, kada će razgovarati i o poruci Darinka Kosora, predsjednika HSLS-a i saborskog zastupnika, koalicijskim partnerima o "resetiranju ili novim izborima".

'S Božom Petrovom razgovaram svaki dan'

Karamarko je na pitanje komunicira li s potpredsjednikom Vlade i čelnikom Mosta Božom Pertovom odgovorio potvrdno, dodajući kako su tri puta razgovarali dok je putovao do Križevaca te da rade u istoj zgradi i svaki dan rješavaju probleme.

- Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, roboti i da nemamo svoje osjećaje, razmišljanja, poglede na određene probleme? Ne trebamo biti isti, bitno je da se sve dogovorimo, a dosad smo se sve dogovorili - istaknuo je Karamarko zamoljen za komentar o različitim tonovima koji se mogu čuti iz HDZ-a i Mosta.

Kako je rekao, koalicija će se o svemu dogovoriti sutra.

- Naši koalicijski partneri su zastupljeni u Saboru, neki su postali parlamentarne stranke, a dosad nisu bile i napravile su veliki iskorak - ocijenio je.

 - U onom dijelu u kojemu možda postoji nezadovoljstvo, gdje bi htjeli više pomoćnika, o tome možemo razgovarati. Nemojmo gledati iz koje su stranke ljudi, već pokušati pronaći kvalitetu - poručio je. 

- Naravno da ćemo nailaziti i na nerazumijevanja, pa i u vlastitoj stranci, no moramo napokon napraviti iskorak u kvalitetu, a kolege iz Domoljubne koalicije imaju kvalitetne ljude i kvalitetne ljude ćemo postaviti - dodao je.

'Plaćam pretplatu i ne želim gledati ono što sada gledam'

Prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana Karamarko je ocijenio dobrom odlukom te je podsjetio da je Nadzorni odbor koji je predložilo njegovu smjenu jednoglasno izabran u prošlom mandatu.

- Ja sam zamjerao i isticao da je televizija pristrana, stranački i ideološki obojena, a trebala bi biti javni servis koji svi plaćamo. Ako svi plaćamo, nedopustivo je da se nekakve političke opcije vrijeđaju i stavljaju u drugi plan. To nije bilo profesionalno ni dobro - ustvrdio je.

Upitan je je li se prepoznao u najavi tužbi Gorana Radmana, protiv dužnosnika što su ga blatili u zadnje vrijeme.

- Nisam se prepoznao u tome. Ja sam građanin koji plaća pretplatu i ne želim gledati ono što gledam na televiziji koju plaćam - kazao je.

'Potrebni su mi savjetnici da bi odrađivali poslove'

Novinari su Karamarka pitali za imenovanje savjetnika. 'Ja nemam svoje ministarstvo, potrebni su mi savjetnici da bi odrađivali poslove. Ima dosta posla', kazao je Karamarko i rekao da je važno da i on ima savjetnike, iako nema ministarstvo.

'Vojska će se na granici koristiti kao potpora'

Na pitanje o ulozi vojske na granicama u izbjegličkoj krizi, odgovorio je kako je problem što je prošla vlast dopustila ilegalne prijelaze, a nije upućivala na legalne.

- Dosta država oko nas mijenja zakon kako bi se i vojska mogla koristiti u zaštiti granica, ne u smislu vojnog djelovanja, nego potpore i pomoći pripadnicima MUP-a - istaknuo je Karamarko.

U vezi s državnim udjelom u "Podravci", Karamarko je rekao kako se mora učiniti sve ono što je najkorisnije za građane toga kraja, županiju i za samu "Podravku". "'Podravka' mora biti poticaj razvoju ovoga kraja, poticaj razvoju poljoprivrede koja je, skoro, u kolapsu, a ako 70 posto hrane uvozimo, onda znate da smo u velikom problemu. Prema tome, o 'Podravci'i će se još pričati i vidjet ćemo na koji način riješiti taj problem, ako mogu tako reći“, rekao je Karamarko.

Na pitanje koje projekte mogu očekivati Podravci i Prigorci, istaknuo je nizinsku prugu Rijeka-Zagreb-Budimpešta. To je nešto za što je zainteresirana i Mađarska. To je vrlo koristan projekt, a Podravci i Prigorci mogu više očekivati od razvoja poljoprivrede i poticanja investicija, rekao je Karamarko.

Ne zna tko će naslijediti Lozančića

Upitan o nasljedniku Dragana Lozančića, rekao je da konačnoga rješenja još nema. 'Premijer očekuje ime novog kandidata, kad se dogovorimo oko novog kandidata, možemo dalje', rekao je Karmarko, a prenosi N1.

Naveo je i da je kandidat za ministra branitelja "apsolutno gospodin Milijan Brkić".

O 1000 eura za dijete: Računajte kad će vam se rađat djeca

Upitan je i kad će krenuti isplata tisuću eura za svako novorođeno dijete, pa je rekao da je Vlada osigurala 100 milijuna kuna u tu svrhu, ali da još nije dogovoren datum kad će se odluka početi primjenjivati.  "Računajte, ljudi, kad će vam se rađat' djeca", poručio je Karmarko i dodao da je važno ljudima otvarati nova radna mjesta i spriječiti odlazak mladih iz zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 378

VIDEO

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!
POGLEDAJTE ŠTO NAM STIŽE

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!

Mogući su pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, javljaju meteorolozi s DHMZ-a. Za cijelu zemlju su upaljena upozorenja

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'
UŽAS KRAJ MURTERA

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'

Ozlijeđenu ženu su prevezli u OB Zadar. Policijska istraga je u tijeku, a očevici nam kažu kako je sve loše završilo zbog neuspjele šale
Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'
UDAR GLISERA

Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'

Djevojka (23) bori se za život u zadarskoj bolnici. Skočila je u more, njen zaručnik htio se u šali udaljiti gliserom i naletio je na nju. Izgubila je puno krvi. Razgovarali smo s ljudima koji su priskočili u pomoć...