News

Komentari 100

Plenković: 'Cilj je do 1. srpnja cijepiti 50 posto stanovništva'

Plenković: 'Cilj je do 1. srpnja cijepiti 50 posto stanovništva'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnom je posjetu Istri. U Puli je davao izjave za medije u kojima je komentirao trenutnu epidemiološku situaciju te probleme u zdravstvu

Premijer Andrej Plenković danas boravi u radnom posjetu Istarskoj županiji.

Prvo će u 11 sati u Višnjanu obići poslovnu zonu Milanezi.

Zatim se u Puli sastaje sa zamjenikom župana Fabriziom Radinom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem.

Nakon toga, Plenković ide u Poreč gdje će nazočiti uručenju odluke o dodjeli sredstava Lučkoj upravi Poreč.

Plenković će posjetiti i Arheološki muzej Istra. Razgovarat će također s predstavnicima Uljanika Brodogradnje 1856 na čelu sa direktorom brodogradilišta Samirom Hodžićem.

Nakon sastanka u Puli Plenković je davao izjave za medije.

- Na razini EU smo se izborili da dobijemo dodatne Pfizer doze cjepiva. Riječ je o 747.000 doza. Sa ubrzanim procjepljivanjem, moj je dojam da ćemo 200.000 doza dobivati tjedno. 2 milijuna i 200.000 doza ukupno. Na taj način kompenzirat ćemo usporavanje cjepiva. Naš je cilj da barem prvom dozom cjepiva bude cijepljeno 50 posto stanovništva 1. srpnja - rekao je premijer, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i sjednicu Odbora za zdravstvo na kojoj je Zdravko Marić oštro i otvoreno govorio o troškovima Beroševog ministarstva.

- Dao sam ministrima jasnu zadaću prije nekoliko tjedana da riješimo problem s Veledrogerijama i oni su ga riješili. Kod pitanja zdravstva, jasno je da je to pitanje koje traje dugi niz godina i 30 godina, rekao bih. Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva. Svi koji rade u zdravstvu trebaju raditi na reformi - poručio je Plenković.

Plenković tvrdi da je reforma zdravstvenog sustava u pripremi.

- Reforma zdravstva traje, postoje različiti planovi kako tome pristupiti. Ako postoje novi zakoni i ako ih je ministar Beroš sa suradnicima pripremio, mogu ići na Vladu idući tjedan - rekao je.

Plenković se osvrnuo i na aferu oko platforme CijepiSe.

- Nisam o tome razgovarao s Berošem, cijelu tu temu on mora pojašnjavati sam - poručio je Plenković.

Najčitaniji članci