Obavijesti

News

Komentari 17

Plenković: Haag je pogriješio, nije ni trebalo puštati Šešelja

Plenković je komentirao odluku Haškog suda da se Šešelju ponudi da izricanje presude prati videolinkom, ocijenivši da je Haag pogriješio kad ga je privremeno pustio na slobodu

VIDEO

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković komentirao je u petak odluku Haškog suda da se Vojislavu Šešelju ponudi da izricanje presude prati videolinkom, ocijenivši da je Haag pogriješio već kad je Šešelja privremeno pustio na slobodu. 

"U nešto više od godinu dana, koliko je Šešelj privremeno na slobodi, pokazalo se da ga nije trebalo ni puštati. Mislim da se raspravno vijeće na čelu s francuskim sucem koji je vodio taj cijeli proces de facto prestrašilo i glavna teza bila je da ne bi htio da se u pritvoru dogodi još jedan smrtni slučaj zbog njegove odluke. Mislim da je to pogrešno", kazao je Plenković novinarima pred početak tribine Matice hrvatske "Srbijanska zlouporaba instituta univerzalne jurisdikcije".

Među govornicima na tribini bio je i bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji smatra kako je to što Šešelj neće biti na čitanju presude "više neprimjeren odnos haškog tužiteljstva i suda, a manje već standardno uobičajen pokušaj minoriziranja od strane Srbije".

"Mislim da je to nezapamćeni presedan i krajnje nekorektna poruka koja se šalje europskoj javnosti, koja degradira i dodatno kompromitira ionako već kompromitirani legitimitet i moralnost haškoga suda", rekao je Šeks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.