Obavijesti

News

Komentari 159

Plenković i Tomašević: 'Vi čujete da je nešto bilo u HDZ-u. Jeste možda bili ukopčani na Zoom?'

Plenković i Tomašević: 'Vi čujete da je nešto bilo u HDZ-u. Jeste možda bili ukopčani na Zoom?'

Andrej Plenković je reagirao na pitanja Tomislava Tomaševića, odnosno uzvraćao mu je raznim dosjetkama, te usput vrijeđao oporbu, ali na većinu pitanja nije dao nikakav odgovor

VIDEO

Predsjednik Zeleno-lijevog bloka, Tomislav Tomašević, pitao je premijera Andreja Plenkovića smatra li da država pripada HDZ-u.

- Prvo vidimo na Predsjedništvu HDZ-a da kritike od strane nas u oporbi na račun HDZ-a vidite kao rušenje države i da nas kvalificirate kao državne neprijatelje, a medije koji kritički izvještavaju o poslijeratnoj obnovi na Baniji, a ne na Banovini, kao podrivatelje temelja državnosti. Istovremeno, HDZ-ov župan unatoč tome što u vlasništvu ima nekoliko nekretnina, živi u državnoj kući i njemu je to najnormalnija stvar i da je to njegovo pravo - rekao je istaknuvši paradoks.

- Vi ste jučer donijeli na Vladi odluku o oslobađanju režija stanovnika Banovine, a u isto vrijeme župan te županije, nedaleko Gline, živi u državnoj kući i hvali se time da je barem plaćao svih ovih godina režije - rekao je Tomašević.

Plenković o Žiniću: Kao i pitanje obnove, to je medijska histerija
Plenković o Žiniću: Kao i pitanje obnove, to je medijska histerija

Premijer Plenković poručio mu je kako je od njega malo više očekivao. 

- A ne ove neke trivijalne pitalice koje pabirčite po medijima. Niste mi baš na razini trenutka. Ja stojim iza svega onoga što sam rekao, a to što ste vi u stanju u Saboru izgovoriti, u smislu da čujete da je nešto bilo u HDZ-u, je dosta pretenciozno. Jeste možda bili ukopčani na Zoom pa ste slušali tko je što govorio ili poklanjate povjerenje nečijoj interpretaciji - upitao je Plenković dodavši kako on ne zna o čemu oni raspravljaju na svojim sjednicama stranke.

Normalno je na internim sjednicama, dodao je, raspraviti aktualnu političku situaciju.

Zagreb: Aktualnim prijepodnevnom počela 6. sjednica Hrvatskog sabora

- Ako gledate ovu čitalačku zastupničku ekipu, koja dolazi na aktualni sat već godinama sa unaprijed napisanim pitanjem, koje valjda piše neka PR agencija i unaprijed napisanim odgovorom i u stanju su to čitati. Što je to? Nije unaprijed pripremljena agenda? Nije ih uopće briga za odgovor ni što je realnost nego samo da zalijepe etiketu - rekao je ponovno se narugavši onima koji ne znaju pitati svoje pitanje bez čitanja s papira. 

- A neki su bili i spikeri - dodao je istaknuvši kako je ovo politička utakmica u kojoj će jasno artikulirati svoj stav.

- Vaša teza o tome da li mi mislimo da je HDZ država, pa naravno da ne mislimo. HDZ je politička stranka, koja postoji, za razliku od vas, 30 godina, koja je sudjelovala u svim ključnim procesima za suvremenu državu. Da li smatramo da su naši oponenti rušilaci države? Ne, ali isto tako smo tu da ne dopustimo rušenje povjerenja u sve institucije - poručio je Plenković uopće se ne dotičući župana Žinića.

Plenkoviću, država se ne brani radarima, nego poštenjem
Plenkoviću, država se ne brani radarima, nego poštenjem

- Te banalne fore da mislimo da je HDZ država to vam ne može proći više nigdje - rekao je.

Tomašević je istaknuo kako nigdje nije demantirano ono što je procurilo sa sjednice Predsjedništva HDZ-a.

- A gdje počinje kritika,a gdje demontaža države? Kad govorimo o visini zadataka, hajmo se podsjetiti što su HDZ-ovi dužnosnici govorili dva tjedna nakon potresa - da se previše jede na Baniji, previše kuha pa jedu i oni koji ne bi trebali, da se previšu griju, da previše volonteri pomažu pa onda smetaju... A kada bi netko rekao da je nečega bilo premalo u odgovoru države, to se odmah dočekuje na nož - poručio je dodavši kako svaka normalna Vlada kritiku koristi za unaprijeđenje sustava.

- Ja sam bio na Baniji i najbolje sam na terenu vidio što je funkcioniralo, a što ne. 10 dana nisam zucnuo, nakon toga sam pohvalio što je valjalo, ali sam bio nezadovoljan kako Civilna zaštita upravlja krizom. To je kritika da se unaprijedi stvar - poručio je.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, ponovio je kako smatra krajnje nepristojnim iznošenje rečenog sa sjednica u medije.

- A da proanalizirate sebe i svoje sastanke u zadnjih 15 godina, svašta bi se tu moglo čuti, ali nije normalno da to izlazi i da se na temelju toga zauzimaju stavovi. To je do sada bez presedana - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag