Obavijesti

News

Komentari 18

Aladrović: Svaka nova mjera će imati i ekonomsku protumjeru

Aladrović: Svaka nova mjera će imati i ekonomsku protumjeru

Skloni smo sjesti s ugostiteljima i udrugama poslodavaca te drugim partnerima i porazgovarati o ekonomskim mjerama, rekao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović

VIDEO

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na sastanku Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. 

POGLEDAJTE: Izjave nakon sastanka 

- Želim da zajednički obilježimo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Današnji sastanak iskoristili smo za emancipiranje ove teme, neprihvatljivost nasilja nad ženama. Rekapitulirali smo sve što smo zajednički učinili u našem prvom mandatu - rekao je Andrej Plenković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pooštrili smo zakonske propise, uveli bolju koordinaciju svih institucija i otvoren dijalog koje je vlada vodila s udrugama. Svi ti napori urodili su plodom - rekao je. 

Poručio je kako je današnji dan prigoda da se potpišu dva ugovora za sigurne kuće, a da će se potpisati još nekoliko. 

- Time ćemo zaokružiti postojanje sigurnih kuća u svim županijama - dodao je. 

'Od sutra ide paket najstrožih mjera, vrijedit će do Božića'
'Od sutra ide paket najstrožih mjera, vrijedit će do Božića'

Jelena Veljača, predstavnica inicijative Spasi me, rekla je kako se nada da će sudionice inicijative biti i dalje prisutne na ovakvim sastancima. 

Ministar Josip Aladrović rekao je da su ovaj dan obilježili u kontekstu što su činili i što će ubuduće činiti oko nasilja nad ženama. 

- Možemo vidjeti da tijekom pandemije raste broj žrtava nasilja. Ono što činimo cijelo vrijeme, i kroz zakonodavne okvire, je stvoriti preduvjete u kojem nasilje praktički i tehnički neće biti tolerirano ni na radnom mjestu, ni u kućanstvu, ni na jednom mjestu. Postoji nulta tolerancija na nasilje - rekao je. 

- Postoji nada da te sigurne kuće neće biti iskorištene u svom punom obujmu - poručio je Aladrović i rekao je kako im je to cilj i da će politike ići u tom smjeru. 

Aladrović o mjerama i ekonomiji 

Što se tiče novih epidemioloških mjera, Aladrović je ponovio da su preko 7,5 milijardu kuna utrošili na očuvanje radnih mjesta te da se nalaze u kompliciranoj situaciji jer brojke ne padaju, već rastu. 

- Taj porast neminovno dovodi da moramo ići na suzbijanja i smanjenja javnih okupljanja, to donosi i utjecaj na ekonomiju - poručio je i dodao kako su svjesni da postoji neizvjesnost kod svih koji sudjeluju, možda najviše, u uslužnom sektoru, no da će Vlada biti konzistentna i pomoći svim subjektima koji se nalaze u lošoj situaciji. 

Plenković dobio tim za afere: Riješio se Škaričića, ali su Kalmeta i Kuščević preživjeli...
Plenković dobio tim za afere: Riješio se Škaričića, ali su Kalmeta i Kuščević preživjeli...

- Imamo situacije kada se vodimo nekim drugim, bogatijim i snažnijim europskim zemljama. Određena traženja imaju logike, međutim oni zahtjevi koji idu u kontekstu određenog postotka, bojimo se da mi kao ekonomija ne možemo to izdržati. No, skloni smo sjesti s ugostiteljima i udrugama poslodavaca te drugim partnerima i porazgovarati o ekonomskim mjerama. Ova situacija nam iz dana u dan mijenja percepciju života i do sad smo pokazali da se s time znamo nositi - poručio je Aladrović. 

- Svaka mjera će uz sebe sadržavati i ekonomsku protumjeru. Nastavit ćemo tako i dalje - rekao je. 

Rad zaposlenika javne uprave od kuće 

Na pitanje hoće li zaposlenici javne uprave od 1. prosinca raditi od kuće, ministar Malenica je rekao da se nada da će do kraja tjedna nadopuniti uputu koja već postoji. 

- Brinemo o državnim i javnim službenicima, nadamo se da ćemo do kraja tjedna izaći s uputom vani - poručio je. Dodao je kako će se kroz uputu dati mogućnost čelnicima tijela da organiziraju posao kako bi se on mogao obavljati, ali da se brinu o zdravlju. 

Hoće li službenici dobiti laptope? Malenica kaže da čelnik mora osigurati uvjete, ali da djelatnici mogu koristiti i vlastitu opremu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a