News

Komentari 95

Plenković: 'Nikome nećemo davati bombone da se cijepi!'

Plenković: 'Nikome nećemo davati bombone da se cijepi!'

Ako je Vlada osigurala cjepivo, ako to nije nikakav napor, ako se u svijetu cijepilo više od milijardu ljudi, ja ne vidim neki problem, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon završetka sjednice Vlade.

Oni koji su zaraženi i imaju teže tegobe su oni koji nisu cijepljeni. Apeliram na sve one starije dobi da se cijepe, ako već nisu, ali i na sve ostale. To je najučinkovitiji način da se zaštitimo od covida-19, rekao je Plenković.

Što se tiče objava o gospodarskom rastu, Plenković je rekao da vjeruje da će procjene biti ohrabrujuće.

Upitan o izmjenama Zakona o obnovi, Plenković je rekao da je prije stanke ministra Horvata upitao koji zakoni trebaju biti promijenjeni i prilagođeni. “Očekujemo da idući tjedan predstavi set zakona koji se trebaju promijeniti, i ako je to način da se ubrza proces, učinit ćemo sve da se to formalizira i usvoji”, rekao je Plenković.

“Ne znam što je rekao predsjednik, ja sam razgovarao s ministrom Fuchsom, ako uključimo samo elementarnu logiku, država je osigurala cjepiva za sve. Mi imamo više od milijun i 100.000 cjepiva koja mogu biti distribuirana danas. Mi smo napravili sve da se uz cijepljenje i poštivanje elementarnih mjera, maska, prozračivanje i distance, smanjili ugrozu”, rekao je Plenković, dodavši da je “jasno kao dan da Hrvatska neće optirati za tvrdo zatvaranje”.

“Ako je Vlada osigurala cjepivo, ako to nije nikakav napor, ako se u svijetu cijepilo više od milijardu ljudi, ja ne vidim neki problem”, rekao je Plenković, dodavši da i mjere potpore prestaju ukidanjem svih mjera.

“Ja ne vidim slabu točku u aktivnostima države ili Vlade. Ne može nitko u Hrvatskoj danas reći da ne postoji covid i da nije umrlo 8300 ljudi. Nećemo davati bombone da se cijep. Nikome!”, rekao je Plenković.

Najčitaniji članci