Obavijesti

News

Komentari 29

Plenković: Od novih razgovora s Mostom očekujem napredak

Plenković: Od novih razgovora s Mostom očekujem napredak
1

Gordan Jandroković poručio je kako HDZ i Most još uvijek ne razgovaraju o podijeli ministarstava, najavivši kako su sada na dnevnom redu razgovori o ustrojstvu...

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da od razgovora s Mostom očekuje napredak dok je glavni tajnik stranke  Gordan Jandroković poručio kako HDZ i Most još uvijek ne razgovaraju o podijeli ministarstava, najavivši kako su sada na dnevnom redu razgovori o ustrojstvu i budućem programu rada vlade.

Plenković je, upitan što očekuje od  razgovora s Mostom, u ponedjeljak kratko novinarima poručio da "očekuje napredak".

Jandroković je, na novinarski upit razgovaraju li s Mostom o podjeli ministarstva te jesu li im spremni ponuditi više od četiri ministarstva, kazao da se o tome još ne razgovara."O tome još nije vrijeme za razgovor. Još uvijek razgovaramo o sedam točaka koja je predložio Most. Otvorit ćemo razgovore o ustrojstvu vlade i o njezinom budućem programu. To je sada na dnevnom redu, a o tim pitanjima razgovarat ćemo kada za to dođe vrijeme", kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Dodao je i da je dinamika razgovora dobra i da danas, kao i dosad, očekuje konstruktivne razgovore na kojem će napraviti još jedan korak prema formiranju stabilne parlamentarne većine i vlade.

Upitan hoće li na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović odnijeti dovoljan broj potpisa odgovorio je kako je o tome još rano govoriti jer još uvijek razgovaraju s Mostom i predstavnicima nacionalnih manjina.

Smatra kako je bitno sve obaviti u ustavnim rokovima. Pojasnio je i da je nakon objave službenih rezultata parlamentarnih izbora dvadeset dana rok za prvu sjednicu Sabora.

"Napravit ćemo ono što je potrebno kako bismo mogli konstituirati Sabor, a odmah nakon toga imati i novu vladu", poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...