Obavijesti

News

Komentari 129

Plenković: Osmi tjedan raste broj zaraženih, a i preminulih

Plenković: Osmi tjedan raste broj zaraženih, a i preminulih

Ni hladnije vrijeme nije okolnost koja nam ide u prilog. Još jednom apeliram da sve ono što poduzimamo osnažimo osobnom odgovornošću, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade

VIDEO

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da Europska komisija u dogovoru s državama članicama EU radi na dodatnom ubrzanju Pfizerovih doza cjepiva za drugo tromjesečje te je izrazio uvjerenje da će se u idućim danima osigurati dodatne doze.

PRATITE UŽIVO: Sjednica Vlade 

Na početku sjednice i komentirao je situaciju s korona virusom u Hrvatskoj. 

- Imamo osmi tjedan u kojemu broj zaraženih raste, a nažalost i broj preminulih. Ni hladnije vrijeme nije okolnost koja nam ide u prilog. Još jednom apeliram da sve ono što poduzimamo osnažimo osobnom odgovornošću. Izbjegavamo veća okupljanja i nosimo maske, provjetravajmo prostorije, nosimo maske - rekao je Plenković. 

Oporba: Skrivate plan kao zmija noge! Plenki: Zvonko, pokažite plan. To je taj bucmasti papir
Oporba: Skrivate plan kao zmija noge! Plenki: Zvonko, pokažite plan. To je taj bucmasti papir

Plenković je na sjednici Vlade rekao da je danas razgovarao s predsjednicom Komisije i oni rade intenzivno, u dogovoru s državama članicama EU, na dodatnom ubrzanju Pfizerovih doza za drugo tromjesečje.

- Tako da će se te informacije uskoro raspravljati na upravljačkom odboru na kojem će biti predstavnici ministarstva zdravstva i mog ureda tijekom dana - rekao je premijer, izrazivši uvjerenje da će se osigurati dodatne doze cjepiva sljedećih dana.

Premijer je zahvalio policiji na još jednoj zapljeni velikih količina droge, kokaina u Pločama.

- Kontinuiran, nekad i pretih rad hrvatske policije u suradnji s policijama drugih zemalja svijeta potvrđuje da se borimo protiv ilegalne trgovine drogom, krijumčarenja i nastojimo stati na kraj ovoj pošasti koja je fenomen prisutan u brojnim društvima - rekao je.

Današnje predstavljanje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u Saboru ocijenio je dobrim trenutkom u toj instituciji koji je izazvao veliki interes.

Vlada raspisuje lokalne izbore
Vlada raspisuje lokalne izbore

Plenković očekuje da će Vlada imati koristi od povratnih informacija analize zastupnika "kako bi u interesu građana poboljšali nacrt dokumenta". Trebali bi ga, kaže, dovršiti u sljedećim tjednima u konzultacijama sa službama Europske komisije i pripremiti akt s popisom reformi i ulaganja 6,3 milijardi eura do 2026., a prije priprema višegodišnjeg financijskog okvira.

Medved o situaciji na Banovini

Ministar Tomo Medved izvijestio je o stanju na Banovini. Rekao je kako su u tijeku aktivnosti otklanjanja oštećenih objekata. Zaprimljeno je 7287 zahtjeva za obnovu. Do sad su postavili 1906 kontejnera i mobilnih kućica, a još 139 kontejnera je na skladištu u Lekeniku. 

Idućeg tjedna, poručio je Medved, raspisat će javni poziv za domaće ugostitelje koji bi preuzeli pripremu hrane za ljude na potresu pogođenom području. 

Beroš: 'Izlaz iz epidemije biramo sami' 

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je u Hrvatsku stiglo 819.990 doza cjepiva. 

Od ukupnog broja sekvencioniranih uzoraka, čak 94 posto je s britanskom varijantom. 

- Put izlaska iz epidemije biramo sami. Apeliram na sugrađane, posebno mlade, da budu disciplinirani - rekao je. 

Vlada usvojila odluku o Covid dodatku 

Vlada je usvojila odluku o Covid dodatku. Ministar Josip Aladrović je prije toga rekao da se odlukom aktualizira jednokratna novčana pomoć, kao i da to primanje nije oporezivo. 

- Za isplatu je potrebno osigurati 600 milijuna kuna sredstava za više od 850.000 korisnika - rekao je Aladrović. 

Uskoro više... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.