Obavijesti

News

Komentari 214

Plenković pojasnio zašto država plaća jamčevinu i put za Boyse: 'Ovo je proces bez presedana'

Plenković pojasnio zašto država plaća jamčevinu i put za Boyse: 'Ovo je proces bez presedana'

Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili putni list, neki sredstva za povratak u Hrvatsku, nitko još nije tražio novac za jamčevinu, rekao je Plenković na Mirogoju u subotu

VIDEO

Premijer Andrej Plenković ja Mirogoju je s izaslanstvom HDZ-a obilježio 24. godišnjicu smrti prvog predsjednika Franje Tuđmana, gdje su položili cvijeće i svijeće, a nakon odavanja počasti, komentirao je i razloge zbog kojih su odlučili platiti trošak puta i jamčevinu za pripadnike Bad Blue Boysa koje Grci puštaju na slobodu. 

Istaknuo je kako je riječ o specifičnoj situaciji.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Andrej Plenković o Bad Blue Boysima u Grčkoj 03:44
Zajec o pritvorenim Boysima: 'Ovdje nitko nije siguran. Grci su bili neprijateljski nastrojeni'
Zajec o pritvorenim Boysima: 'Ovdje nitko nije siguran. Grci su bili neprijateljski nastrojeni'

- Pitanje je imaju li oni dokumente, sredstva, događa se proces bez presedana. I grčki sudovi i tužiteljstvo i zatvorski sustav rade vikendom. To se još nije dogodilo. Donijeli su odluku da se napravi izvanredni korak i da ih se što prije pusti. U tim okolnostima i naše veleposlanstvo radi non stop. Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili putni list, neki sredstva za povratak u Hrvatsku, nitko još nije tražio novac za jamčevinu, ali veleposlanstvo je dobilo naputke da im to pokrije, a kasnije će se to rješavati. To je uobičajena procedura kada veleposlanstva i konzulati pomažu građanima  - rekao je te dodao da država  i služi tome da pomogne građanima.

- Većina od ovih koji su pušteni u petak, samo troje ili četvero ih je bilo u Ateni, većina ih je u različitim dijelovima Grčke. Policija ih je prepratila u Atenu i oni danas, svako u individualnom angažmanu dolazi nazad. Nisu oni svi iz Zagreba, nije ovo organizirano putovanje nazad nego iskaz države, a pomagali smo im angažirano sve ove mjesece. Oni dolaze nazad kući - kaže Plenković.

Malenica: Do Božića bi svi Boysi u Grčkoj trebali doći u Hrvatsku
Malenica: Do Božića bi svi Boysi u Grčkoj trebali doći u Hrvatsku

'HDZ do danas provodi Tuđmanove politike'

- Danas možemo biti svjesni i zahvalni Tuđmanove uloge u stvaranju hrvatske države i svemu što je postavilo temelje ovome što danas, kao nasljednici, činimo za dobrobit hrvatske države i naroda - rekao je i još jednom zahvalio Tuđmanu na svemu što je učinio za hrvatsku domovinu.

- Činjenica je da je HDZ jedna od rijetkih stranaka koja je zadržala snagu i povjerenje govori o tome da su temelji koje je postavio bili snažni, a to su oni ključni elementi: naciolnalna država, vladavina prava, institucije… Na nama je da se svi naši građani osjećaju dobro i povezano sa svojom državom - rekao je te dodao da je HDZ nastavio provoditi Tuđmanove politike do danas.

Kad će se koristiti vozila Bradley?

Govoreći o vozilima Bradley koja su ovog tjedna stigla u Hrvatsku, Plenković je rekao da će ih se 60 osposobiti, a ostala će služiti za rezervne dijelove. 

- Nije to manji servis, trebat će neko vrijeme, ali oni će u narednim godinama biti spremni i na raspolaganju HV-u. Kako ćemo od proljeća imati osnaženo HRZ, tako osnažujemo i kopnenu vojsku - rekao je.

Problem smeća u Zagrebu

Rekao je i kako će se susresti sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomaševićem kako bi se pokušalo naći rješenje za pitanje gospodarenja otpadom. 

- Nisam još vidio nijednu gradsku četvrt gdje ljudi vape da odlagalište bude baš kod njih - rekao je o pitanju Resnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...