Obavijesti

News

Komentari 6

Plenković šalje Daliju Orešković u Njemačku. Jer Hrvatska mora zauvijek ostati HDZ-ova prćija

Plenković šalje Daliju Orešković u Njemačku. Jer Hrvatska mora zauvijek ostati HDZ-ova prćija
1

Dalija Orešković usudila se iznijeti primjer iz njemačkog Bundestaga što je Plenkovića navelo da je izvrijeđa, ponizi i na koncu pošalje u Njemačku. Kome smeta, neka ide. To je govorila Kolinda, sad i Plenković

VIDEO

"Oni koji se osjećaju ugroženima u Hrvatskoj, neka neka odu tamo gdje neće biti ugroženi", poručio je prije pet godina tadašnji potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

"Ljudi danas imaju slobodan izbor te mogu otići ako smatraju da im ovdje nije dovoljno dobro", nadovezala se u isto vrijeme tadašnja predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

A jučer, premijer Andrej Plenković poručio je Daliji Orešković u Hrvatskom saboru: "Vama, ako se toliko sviđa u Njemačkoj, sretan put! Gute Reise! Bis bald! Auf Wiedersehen".

Tako, eto, razmišlja HDZ.

Ovo je njegova država, a svi koji nisu njome zadovoljni, mogu slobodno otići. Kako to, uostalom, mnogi i čine.

Uključujući i Kolindu Grabar Kitarović, a sutra i Andreja Plenkovića.

Lavina uvreda

Dalija Orešković iznervirala je  jučer premijera navodeći primjer iz njemačkog Bundestaga gdje je proučavala parlamentarni nadzor nad radom Vlade. "U slučaju da vlada ne odgovori na zastupničko pitanje", kazala je Orešković, "zastupnici se obraćaju Ustavnom sudu koji daje nalog da vlada postupi po zahtjevu. Također, vladajući ne opstruiraju istražna povjerenstva". 

Orešković tvrdi da joj je posebno zanimljiva bila reakcija predsjednika parlamenta na praksu inzistiranja na brzom donošenju zakona o ublažavanju ekonomske krize. "Poslao je pismo ministrima iz vlastite stranke navodeći kako takvu praksu ubuduće neće tolerirati jer to narušava demokratičnost procesa i ulogu parlamenta u konstruktivnoj debati. Sad, zamislite da vama Jandroković očita bukvicu".

Na to je Jandroković panično intervenirao opaskom da Bundestag nema predsjednika, nego predsjednicu, a Plenković se narugao Daliji Orešković što tek sada ide na studijska putovanja, te da je "loša pravnica".

A onda je doslovno potjerao u Njemačku.

Bože čuvaj Hrvatsku, idite u Njemačku

Nećemo, dakle, Njemačku uvoziti u Hrvatsku, nego ćemo nezadovoljne Hrvate slati u Njemačku.

To je politika HDZ-a, čak i ovog Plenkovićevog.

Odani Europejac, briselski đak i pompozni ambasador europskih vrijednosti teško je podnio ovu kritiku i usporedbu s Njemačkom. Pa je odmah iz njega izletio primitivni HDZ-ovac.

Nije se još dobro proveo onaj tko je dirnuo u Plenkovićevu taštinu. Taj je odmah loš pravnik, zakašnjeli student i osoba koja je naprosto zaslužila da ode u Njemačku.

Hrvatska nikad neće biti Njemačka

Jer u Plenkovićevoj Hrvatskoj nikada neće biti kao u Njemačkoj. Ni u Kolindinoj, ni svojedobno u Brkićevoj, niti u ijednoj HDZ-ovoj.
Premijer koji čeka prvu priliku da pokupi prnje i preseli u Bruxelles, premijer kojemu se razvuče osmijeh čim sleti na briselski aerodrom, nije odolio napasti da entuzijastičnoj zastupnici koja se pozvala na demokratske standarde u Bundestagu poruči da se u tom slučaju preseli u Njemačku. 

Jer u Hrvatskoj to neće dočekati. Ne dok je Plenković na vlasti.

Plenkovićev jučerašnji ispad samo je nastavak HDZ-ove politike koja Hrvatsku oblikuje u skladu s njegovim interesima, pretvara je u vlastitu prćiju, u korupcijom, nepotizmom, sukobom interesa i autokratskim tendencijama nagriženu državu gdje se postojano gasi svaka nada u reformu, a one koji nadobudno traže reforme, tjera iz države.

Kome ovo smeta, neka slobodno ide. 

Ne samo u potragu za plaćom, boljim standardom, sigurnijim životom, već i u potragu za demokratskim standardom, transparentnijom vlasti, odgovornijim političarima. Zato Hrvati bježe iz države. Zbog HDZ-a i njegove politike.

HDZ-ov Castro

Istodobno, HDZ-ova Hrvatska tako se čisti od nezadovoljnika, od grintavaca, od jalnuških diletanata, od onih koji bi živjeli u europskoj i modernoj, a ne zatucanoj i korumpiranoj Hrvatskoj. Nekad je Fidel Castro puštao disidente da na sve načine bježe s Kube, ne samo zato što su mu zatvori bili pretrpani, već mu je tako bilo lakše vladati nad onima koji su ostali. A sad to želi i Andrej Plenković.

Danas Plenković tjera Daliju Orešković u Njemačku, šalje joj pozdrave i želi sretan put. Sutra će on sam otići put Bruxellesa. A iza sebe ostaviti HDZ-ovu ruševinu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu