Obavijesti

News

Komentari 40

Novinari o Barbariću, Plenković o Milanoviću i svemu ostalom: 'Bitnije smo stvari raspravljali'

Novinari o Barbariću, Plenković o Milanoviću i svemu ostalom: 'Bitnije smo stvari raspravljali'

Premijer Andrej Plenković iznenadno je najavio održavanje parlamentarne većine nakon što je pomaknut sastanak s potpredsjednicom Ukrajine

VIDEO

Ne znam, nemam pojma o tome, nisam vidio tu vijest, poručio je premijer Andrej Plenković upitan nakon sastanka parlamentarne većine kako komentira da je HEP digao tužbu protiv Mostovog zastupnika Zvonimira Troskota zbog klevete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ima drugih prioriteta, naglasio je, pa to nije vidio. Novinari su ovu temu pokrenuli zato što je upravo premijer 2020. godine, kada je tadašnji predsjednik Uprave Hrvatske lutrije tužio zastupnika Davora Bernardića, naglašavao kako je nedopustivo da državne tvrtke to rade. Danas - kad to radi HEP na čijem je čelu Frane Barbarić, a kojeg uporno ne smjenjuje iako će, uz aferu "plin za cent" morati platiti i drugu kaznu zbog ne rušenja ilegalno izgrađene vile na Hvaru - bez komentara. 

Novinari su ga podsjetili na tu izjavu da je to nedopustivo. 

- Ne sjećam se toga, a ovo uopće nisam vidio - rekao je. 

Pa su novinari preformulirali pitanje na općenitu razinu - što misli o tome da državne tvrtke tuže saborske zastupnike i da se na to troši državni novac. 

- Ne znam, ne znam ništa o tome. Kad vidim, onda ću komentirati - istaknuo je Plenković, a na pitanje hoće li pitati Barbarića zašto tuži Troskota, to ga ni ne zanima.

- Ne zanima me Troskot uopće. Ne znam o čemu se tu radi, možete me sad tu 100 puta pitati, ali kažem da ne znam ništa o tome - poručuje.

Ne zna ni da Barbariću slijedi još jedna kazna od 10.000 eura. To je druga, nakon treće država sama kreće u rušenje njegove vile temeljem odluke Državnog inspektorata, a troškove će morati snositi Barbarić.

- Nisam ni tu informaciju vidio - kazao je kratko ne želeći uopće dalje komentirati. 

'Ne postoji afera HEP. Puno je veći problem ovo što se tiče kuće, to ćemo pravno vidjeti'
'Ne postoji afera HEP. Puno je veći problem ovo što se tiče kuće, to ćemo pravno vidjeti'

Pa je prebacio priču na predsjednika Zorana Milanovića, kojem je već ionako opet posvetio pola uvodnog govora po izlasku pred medije ponavljajući sve oko njegova nepotpisivanja na vrijeme Zakona o izbornim jedinicama. Izbjegavajući odgovore na pitanja o Barbariću i HEP-u, izvukao je predsjedniku izjavu nakon sastanka s kosovskom predsjednicom o tome kako samo on govori o Kosovu. 

- To misli na mene. Budući da on ne zna jer ne sjedi na Europskom vijeću, ali se mogao raspitati tko je otvorio temu Kosova, Srbije tamo gdje treba. To je jako važno. Budući da ne zna, ja mu sad poručujem da ima tko govori i tko misli u Hrvatskoj o bitnijim temama koje se tiču sigurnosti u regiji - kazao je.

No, novinari su se opet vratili na Barbarića upitavši vjeruje li tom čovjeku u smislu vođenja dokapitalizacije HEP-a, proces za koji potpredsjednik Vlade Oleg Butković kaže da je vrlo složen.

- Ono što ja govorim stalno, a vi to ne želite čuti, je da smo u fazi velike energetske krize imali jedan vrlo bitan alat koji se zove HEP i zahvaljujući odlukama Vlade vi ste plaćali struju i plin po istim cijenama i zato je važno da taj proces dovršimo u miru i stabilnosti - istaknuo je. 

Milanović uzvratio Plenkoviću: Neka zadrži tintu, trebat će mu za potpise smjena muljatora
Milanović uzvratio Plenkoviću: Neka zadrži tintu, trebat će mu za potpise smjena muljatora

Dok vijesti o Barbariću nije vidio, ono što je vidio jest naslovnica Nacionala, koji piše o transkriptima u kojima se spominje njegova supruga. Na to se osvrnuo sam. 

- To je primjer onoga o čemu sam govorio nekoliko puta proteklih mjeseci, a odnosi se na zlorabljenje transkripata iz različitih postupaka. Ovdje se imputira na krajnje neprofesionalan način mene i moju suprugu, koji ne možemo biti diskretniji nego što jesmo svih ovih godina. Imamo članak i opremu koja je nastala na način da je netko od aktera, tko ima uvid u predmet, dijelio transkripte iz tajnih praćenja, i doturao ih medijima tako da taj mali, iz konteksta izvađeni tračeraj, postane naslovnica s ciljem stvaranja političke štete. Nisu kontaktirali osobe koje se spominju u transkriptima, niti osobu koja je potpuno pogrešno na naslovnici, ta osoba uopće nema veze s njom - kazao je naglasivši kako taj tjedan samo niže laž na laž.

- Ja ne želim društvo u kojem su ovakve stvari stalna praksa, laž do laži, manipulacija do manipulacije, i zato je itekako ispravno ići u izmjene Kaznenog zakona da se barem djelomično preveniraju ovakve manipulacije. Koje mene ništa ne bole. Dapače, super mi izgleda supruga na toj slici, ja sam bio puno mršaviji i što se mene tiče, meni je to marketing, ali ovo što piše unutra je toliko zlonamjerno. Sam tekst koji kaže da "možda ima indicija da je možda korišten njegov utjecaj" ne može biti zlonamjerniji - poručio je naglasivši kako se ne bi na to ni osvrtao, ali da ne želi prešutjeti iz respekta prema supruzi i gospođi koja je ni kriva ni dužna završila na naslovnici. 

- Tračeraj. Sramota - dodao je.

Najavio još i za ovotjednu sjednicu Vlade rebalans proračuna te nastavak pregovora sa sindikatima o plaćama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak
VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.