News

Komentari 4

Plenković stigao u Ukrajinu

Plenković stigao u Ukrajinu

Njegov dvodnevni službeni posjet Ukrajini, tijekom kojeg će boraviti u Kijevu i Lavovu, imat će uz političku i snažnu gospodarsku i kulturnu dimenziju

Premijer Andrej Plenković doputovao je u srijedu ujutro u službeni posjet Kijevu i nakon svečanog dočeka u zračnoj luci uputio se na sastanak s predsjednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom.

Njegov dvodnevni službeni posjet Ukrajini, tijekom kojeg će boraviti u Kijevu i Lavovu, imat će uz političku i snažnu gospodarsku i kulturnu dimenziju.

Nakon susreta sa Šmihalom, Plenković će se sastati s predsjednikom države Volodimirom Zelenskijem s kojim će potpisati Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine. U uredu ukrajinskog predsjednika predviđene su i prve izjave.

Potom će ga primiti predsjednik parlamenta Ruslan Štefančuk, a nakon toga Plenković ide na ukrajinsko-hrvatski gospodarski forum u Organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) na kojem će biti jako hrvatsko poduzetničko izaslanstvo. 

Navečer će otvoriti Centar za hrvatski jezik i kulturu na Kijevskom nacionalnom sveučilištu Tarasa Ševčenka, a sutra putuje u Lavov

Najčitaniji članci