Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: U 16 godina nikada nismo doživjeli ovakav napad

Bombaš samoubojica je u srijedu napao vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu. Trojica hrvatskih vojnika su ozlijeđeni. J.B. (27) koji je bio najteže ozlijeđen, preminuo je kasnije u bolnici

4 komentara

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade osudio napad na tri hrvatska vojnika u Afganistanu. 

-  Naši su časnici HV-a u kontaktu sa obiteljima ozlijeđenih, njima se pruža medicinska pomoć i podrška. U 16 godina prisustva naših vojnika nismo doživjeli ovakav napad sa ovakvim posljedicama - rekao je Plenković. 

- Radit ćemo na tome da ozlijeđeni vojnici dođu što prije u Hrvatsku - poručio je. 

- Izražavam žaljenje, nadu i želju za oporavak naših vojnika, njihov povratak u domovinu i da se više nikada ne dogodi ovakvo stradavanje, poručio je u srijedu ministar branitelja Tomo Medved.

Naglasio je kako su naši vojnici osposobljeni i opremljeni.

- Ali, nažalost, ovo je dokaz koliko je ta misija opasna i koliko je stanje u Afganistanu još uvijek opasno - rekao je dodavši kako zna da Ministarstvo obrane čini sve što se tiče osiguravanja vojnika.

Podsjetimo, bombaš samoubojica je u srijedu u jutarnjim satima napao vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu. Trojica hrvatskih vojnika koji ne sudjeluju u borbenim misijama, već su tamo kao savjetnici afganistanske specijalne policije, teško su ozlijeđeni.

Nažalost, J.B. (27), koji je u napadu zadobio najteže ozljede, preminuo je u bolnici

Možda vas zanima i ovo:
Message