Obavijesti

News

Komentari 387

Plenkovićevi dvori: Ima 230 kvadrata, prima 45.600 kuna

Plenkovićevi dvori: Ima 230 kvadrata, prima 45.600 kuna
4

Predsjednik HDZ-a platio je stan 201 tisuću eura, davao ga je u najam, dok u Bruxellesu prima plaću od 6000 eura mjesečno. Supruga Ana Maslać Plenković ima Passata iz 2011.

VIDEO

Novi lider HDZ-a imućan je čovjek. Andrej Plenković, otkrio je T-portal, posjeduje dvoetažni stan od 230 “kvadrata”, korisne površine 187 četvornih metara.

Andrej Plenković nije hrvatski dužnosnik, pa nije bio u obvezi prijavljivanja imovinske kartice. No, pozivu novinara spremno se odazvao otkrio i je što posjeduje.

- Stan na adresi Vinogradi 80, u kojem živim sa suprugom i sinom, jedina je nekretnina u našem vlasništvu. Kupio sam ga 2003. i platio ga 201.000 eura, a kupljen je od prodaje obiteljske imovine i dijelom od mojih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. Kako sam nekoliko godina živio u inozemstvu, stan je bio u najmu’, rekao je novinarima T-portala Plenković, dodajući da je stan zapravo još i manji.

Kad se, kaže šef HDZ-a, odbije površina koju zauzima stubište, stvarno korisna stambena površina zapravo je 130 m2. Imamo dnevni boravak s blagovaonicom, tri sobe, dvije, tri terase, kupaonicu i WC. Potkrovlje ima 27 m2’. Na taj način, Plenkovićev stan svodi se na kvadraturu koju posjeduje i njegov glavni rival Zoran Milanović (koji živi u 130 kvadratnih metara ali plaća kredit) i stalno se žali, svima koji ga žele slušati, da osim plaće nema nikakva druga primanja, beriva i prinadležnosti. Andrej Plenković očito spada u imućnije hrvatske političare. To je dosta logično, jer je praktički cijeli život proveo u diplomaciji, gdje su visoke plaće. Premda su i troškovi života (npr., u Parizu, gdje je dugo vremena bio desna ruka veleposlanika Mirka Galića, koji o njemu ima najviše mišljenje) dosta visoki, ipak se može dosta uštedjeti. Andrej Plenković je 2011. godine izabran u Sabor, da bi već za dvije godine, 2013. bio izabran je za jednog od prvih dvanaest hrvatskih članova Europskog parlamenta. Mjesečna plaća od 6 tisuća eura (po tečaju od 7,6 kuna za jedan euro to je oko 45.600 kuna mjesečno) koliko prima u parlamentu, s dnevnicama i ostalim naknadama dovoljna je za dobar život. Njegova supruga zaposlena je u Hrvatskom saboru supruga kao voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale.

Uđe li Plenković u Sabor, tad će i njena primanja i imovina ući u imovinsku karticu. Vinogradi i velika zemljišta na Hvaru, koja im je dio medija pripisivao, Andrej Plenković i njegova supruga, kažu, ne posjeduju - to nije njihova, već imovina njegova strica.

- Kad budem izabran, uredno ću sve ove podatke, sukladno zakonu, u imovinskoj kartici i prijaviti Povjerenstvu’, rekao je Plenković za Tportal.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 387
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao