Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
117 komentara

Plenković treba Macana koji će mu poboljšati javne nastupe...

Plenković je zaključio da mu uz glasnogovornicu Sunčanu Glavak treba dodatni stručnjak koji će mu koordinirati nastupe, predstavljanje reformi i Vladinih poteza. Kap koja je prelila čašu je Lex Agrokor

Foto: Žarko Bašić/Pixsell, Jurica Galoić/Pixsell
117 komentara

Premijer Andrej Plenković zaključio je da mu je ipak potreban iskusan savjetnik za medije i odnose s javnošću. Kako nam je neslužbeno potvrđeno, pregovara s komunikacijskim stručnjakom Krešimirom Macanom, vlasnikom agencije Manjgura. Trenutačno još nije ništa dogovoreno, ali Macanu se nudi mjesto savjetnika.

U HDZ-u su zaključili da premijer i uspješne poteze Vlade ne uspijeva dovoljno dobro iskomunicirati. Kap koja je prelila čašu je traženje opoziva Vlade zbog Lex Agrokora i silina kritika iako u Vladi i HDZ-u smatraju da je ono što su uredili u Agrokoru iznimno pozitivan potez. Macan je stručnjak za krizno komuniciranje, a zanimljivo je da je bio angažiran u Agrokoru nakon što je došao Antonio Alvarez III. Kao i Alvarezov mandat, i Macanov je potrajao samo par dana, ali bio je prisutan u trenutku kada je Ivica Todorić potpisao prepuštanje koncerna državi.

Macan ima dugogodišnje iskustvo, vodio je u zemlji i regiji kampanje za parlamentarne i lokalne izbore, često analizira politiku unutar zemlje i ima korektan odnos s novinarima. Zanimljivo je da je bio u javnom prostoru i žestoki kritičar HDZ-a u vrijeme dok ga je vodio Tomislav Karamarko. Vladina komunikacija je sada pod palicom glasnogovornice Sunčane Glavak, ali očito su zaključili da tim treba pojačati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message