Obavijesti

News

Komentari 12

Plešite zumbu za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti

Plešite zumbu za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti
1

Zumbathon dobrotvorni događaj otvoren je za javnost, a cilj je prikupljanje sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti. Domaćin je plesna udruga “2STEP ZAGREB“

VIDEO

Prvi veliki Zumbathon održat će se u Tvornici Kulture u Zagrebu 20. listopada 2013. u 18 sati. Zumbathon dobrotvorni događaj otvoren je za javnost, a cilj je prikupljanje sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti. Domaćin je plesna udruga “2STEP ZAGREB“, koja je za akciju dobila odobrenje od strane Zumba® fitness LLC.

U trajanju od dva sata, licencirani Zumba® fitness instruktori iz cijele regije vodit će Zumba® fitness party na kojem će plesati oko 300 ljubitelja plesa, Zumba fitnessa i dobre zabave. 

Događaj je otvoren za javnost i svi koji žele plesati mogu se pridružiti

Kao i na satu Zumba® fitnessa, tijekom Zumbathon® dobrotvornog događaja, plesat će se na pop te latino glazbu uz jednostavne osnovne korake plesova kao što su; salsa, merenque, bachata, reggaeton, cumbia, belly dance, tango, flamenco, rock i slično. 

Zahvaljujući sponzorima – Mirnovec pirotehnika, Insako i Lost te nekolicini privatnih osoba koje su donirale novac, cjelokupan prihod od prodanih ulaznica biti će doniran udruzi “Hrabro dijete“ koje će novac usmjeriti prema djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Ulaznice će se prodavati na mjestu događaja po cijeni od 30 kuna. 

Pismo kao poticaj

Na ovaj nas je događaj potaklo jedno pismo koje je objavljeno na Facebook stranici udruge “Hrabro dijete“. Prenosimo dio tog pisma: 

“Nadam se (Da me nikad nećeš razumjeti).

Nadam se da nikada nećeš čuti rečenicu koja glasi: „Tvoje dijete ima rak“.

Nadam se da nikada nećeš čuti riječi: „Žao mi je, prognoza nije dobra“.

Nadam se da nikada nećeš morati gledati kako ti dijete pripremaju za kemoterapiju i slušati kako ti ono, uplašenog pogleda i prikopčano na infuziju, s „portom“ ugrađenim u prsa, govori: „Ne brini, mama, bit će sve u redu“.

Nadam se da nikada nećeš morati pridržavati svoje dijete dok povraća zelenu žuč. Nadam se da mu za ručak nikada nećeš morati davati komadiće leda.

Nadam se da nikada nećeš morati gledati kako onaj „lijek“ za koji si se molila polako otima identitet tvojega djeteta, dok ono, gubeći kosu, postajući nalik kosturu, lica prekrivenog prištevima, sve manje sposobno da hoda ili se kreće, gleda u tebe s nadom u očima i govori: „Bit će sve u redu, mama“.

Nadam se da nikada nećeš morati provoditi duge tjedne u bolnici i, bez imalo privatnosti, spavati na podu, licem prema zidu, prigušujući svoj plač.

Nadam se nikada nećeš gledati drugu majku dok sama, zgrčena u mračnom bolničkom hodniku, bezglasno jeca jer su joj rekli: „Ništa više ne možemo učiniti“.

Nadam se da nikada nećeš vidjeti obitelj kako stoji i ne zna kamo bi sada, nakon što su odnijeli tijelo njihova djeteta.“

Pridružite se!

Na ovaj način želimo podići svijest o patnjama i svakodnevnoj borbi hrabrih mališana koji ponekad dobiju, a na žalost ponekad izgube bitku. 

Svi se sjećamo male Nore i njene tužne priče. 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na Zumbathon dobrotvornom događaju, pomoći nam da skupimo što više sredstava za djecu i kući odnijeti jedno divno iskustvo plesa s licenciranim Zumba fitness instruktorima. 

O Zumba fitnessu

Zumba fitness je najpopularniji oblik plesnog fitnessa u svijetu, a svakodnevno ga prakticira više od 14 milijuna ljudi u 151 zemlji diljem svijeta. 

Zasnovan je na latino ritmovima, s dodatkom popularne glazbe, u 60 minuta, Zumba fitness podiže tonus, poboljšava koordinaciju, kardiovaskularni sustav i raspoloženje. Sa svakog treninga, kući se odlazi s velikim osmijehom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela