Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
57 komentara

Plivao s djecom: Dupin Bobi vratio se u Novigradsko more

Dupin je u utorak poslijepodne doplivao do kupača u Maslenici u Novigradskom moru. S njime su se čak dva sata igrala djeca. Veselu igru snimio je naš čitatelj

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
57 komentara

Čuli smo da djeca vrište od sreće pa smo se podizali sa sjedalica da vidimo o čemu je riječ, rekao nam je Ivan (31) iz Posedarja o trenutku kad je dobri dupin doplivao među djecu koja su se kupala u Novigradskom moru.

- Onda sam i ja skočio u more. Bilo je nevjerojatno. Divlja životinja, a tako pitoma i zaigrana. Baš su posebni - opisao nam je Ivan. Poslao nam je snimku na kojoj se vidi kako se djeca u utorak poslijepodne igraju s dupinom u Maslenici.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Lovili su ga za peraju, a on se bacakao. Svi su uživali. A i potrajalo je sve to skupa neka dva sata, stalno je odlazio i vraćao se, svima nam je uljepšao dan - zaključio je Ivan.

''Preporučujemo ljudima da im ne prilaze, dupini su snažni''

Iz Plavog svijeta poručuju da interakcija s dupinima u smislu dodirivanja nije poželjna, a može biti i opasna.

- Mi ne potičemo takve aktivnosti jer je riječ o divljim životinjama koje nisu navikle na ljudski dodir te preporučujemo ljudima da im ne prilaze i da ih ne uznemiruju. Dupini imaju snažan rep i mogu nekoga ozlijediti ako se uznemire - kaže Marinela Cukrov.

Smatra da je u pitanju Bobi, dupin star od 4 do 5 godina, koji je u pubertetu, često se izdvaja iz skupine i kao samotnjak pliva naokolo, a interakcija s ljudima na tom području očito mu je jako zanimljiva. Bobi se i prošlog ljeta igrao s djecom nedaleko od Karina.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message