Obavijesti

News

Komentari 16

Pljačka Fine: Optužene na sud doveli s lisicama na nogama

Pljačka Fine: Optužene na sud doveli s lisicama na nogama
6

Podignuta je nova optužnica za pljačku FINA-e u Zagrebu. Prema njoj za ubojstvo dvojice zaštitara se tereti razbojnička skupina predvođena Antom Rosom (42)

VIDEO

Jedan po jedan, nogu i ruku vezanih lisičinama i u pratnji po dvojice čuvara, devetorica optuženih za ubojstva i oružane razbojničke prepade ulazila su u ponedjeljak u sudnicu Županijskog suda u Zagrebu. Nakon što im je sutkinja Renata Miličević pročitala optužnicu Ivan Boršić (37), Ivica Štrk (48) i Ivan Tucman (29) rekli su da su krivi za sudjelovanje u pljački Fine u Zvonimirovoj u Zagrebu. 

Prvooptuženi Žugelj: Nisam kriv  

Prvooptuženi Dubravko Žugelj (29), kojeg terete da je 5. rujna u poslovnici Fine iz kalašnjikova ubio zaštitare Dragu Renara i Stipu Mušana, tvrdi da nije kriv kao i Dražen Bekavac Beks (39), koji je nakon pljačke, tvrdi optužnica, bacio oružje u Savu te zakopao plijen i potom zasadio tri bora nad njim. Za to je kasnije dobio 100.000 kuna, a ostatak plijena od gotovo dva milijuna kuna, naknadno su, podijelili ostali.

Dražen Elčić (37) priznao je sudjelovanje u četiri drugih uspješnih razbojničkih prepada te u jednom neuspješnom. Jurica Tumpak (49), Fehko Imamović (36), Marijo Palić (41), optuženi da su s Elčićem sudjelovali u tim pljačkama, rekli su da nisu krivi. U prepadima na banke sudjelovali su od 2004. do 2008. i u njima ukrali gotovo pet milijuna kuna. Sve pljačke isplanirao je Ivan Boršić u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Rosi sude u odsutnosti

Anti Rosi (43), optuženom da je mastermind pljačke Fine u Zvonimirovoj, sudi se u odsutnosti, a Krsto Bilobrk (41), optužen da je prao Boršićev plijen od 1,2 milijuna kuna gradeći s njime nekretnine, brani se sa slobode. Tvrdi da je nevin.

Ovo je druga skupina razbojnika kojoj se sudi za masakr u Zvonimirovoj iz 2005. Čitav prepad snimile su videokamere no lupeži su bili maskirani. 

Na istom sudu sudac Zdravko Majerović oslobodio je Nenada Filipovića, kojeg se teretilo da je bio vođa bande, te Grgu Crnkovića za logistiku podršku bandi. Naime, Filipovića, pokojnog Igora Breškića i neutvrđenog čovjeka teretili su da su 5. rujna 2005. opljačkali Finu u Zvonimirovoj ulici te ubili zaštitare - Dragu Renara i Stipu Mušana. Vrhovni sud također je presudio da nisu krivi. Zbog loše izvedenog policijskog i tužiteljskog posla krivci su se izvukli. Obrat je uslijedio nakon neuspjelog atentata na Antu Rosu na zagrebačkom Velesajmu. Boršić je angažirao Šrtka da ga ubije.Ovaj je promašio. Policija ih je stisla i onda su propjevali.

Odvjetnik tražio novo vještačenje

Odvjetnik Krešimir Krsnik, koji brani Dubravka Žugelja, zatražio je kompletno novo vještačenje s time da ih ne izvodi policijski Centar za vještačenje Ivan Vučetić te psihijatrijsko vještačenje za svog klijenta kako bi se utvrdila njegova ubrojivost.

- On je dugogodišnji ovisnik o teškim drogama i alkoholu - tvrdi Krsnik. Kao i dio drugih branitelja, kao nezakonite traži, izdvajanje iz spisa ispitivanje Boršića, Štrka i Tucmana u policiji i kod istražnog suca. I odvjetnica Ivana Tucmana zatražila je psihijatrijsko vještačenje za svog klijenta jer se u više navrata liječio na psihijatriji.

Suđenje se nastavlja 18. travnja, a sutkinja će o dokaznim prijedlozima odlučiti naknadno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu