Obavijesti

News

Komentari 58

Pljačkaš došao busom ZET-a, prepoznali ga radnici centra?

Pljačkaš došao busom ZET-a, prepoznali ga radnici centra?
6

Drugi je, prema neslužbenim informacijama, stigao na skuteru koji je ostavio na parkingu i s kojim su pobjegli. Odjurili su sa satovima vrijednima milijune kuna. Službeni iznos istražitelji nisu željeli reći

VIDEO

Ovakvu pljačku su sigurno dugo planirali i nekoliko puta šetali centrom kako bi izvidjeli gdje su sve kamere, zaštitari i kako opljačkati trgovinu satovima. Mogli su samo sjediti u kafiću i čitati novine te nitko ne bi znao što planiraju napraviti. 

Pojasnio je kriminalist Željko Cvrtila model rada pljačkaša iz zagrebačkog City Centra One West. Oni su u petak poslije 8 sati u njega došli naoružani pištoljima. Neslužbeno smo saznali kako je jedan od njih do centra došao ZET-ovim autobusom - navodno su ga prepoznali djelatnici u centru koji su dolazili na posao. Drugi je, prema neslužbenim informacijama, stigao na skuteru koji je ostavio na parkingu i s kojim su pobjegli. Dok je jedan razbijao unutarnje izloge i prijetio prodavačici (39), drugi je stajao vani, tjerao ljude da legnu na tlo i pazio da im se nitko ne približi. 

Odjurili su sa satovima vrijednima milijune kuna. Službeni iznos istražitelji nisu željeli reći zbog interesa istrage, no ona se zasad kreće između milijun i pet milijuna kuna. 
Za to sve trebalo im je nešto više od pet minuta posla prije nego što su pobjegli. Prije toga su napali i zaštitara koji nije bio naoružan. Nasreću, u pljački nitko nije ozlijeđen. Brojni zaposlenici ostali su potreseni i šokirani, ali većih posljedica ne bi trebali imati. 

Tijekom očevida policajci su zapisali sve marke satova koji su bili izloženi u vitrinama te njihove serijske brojeve. Među njima su skupocjene marke, kao što su Tag Heuer, Cartier, Chopard, Swarovski. Breitling, Omega, Gucci, Fossil i ostali.

Cvrtila pojašnjava kako razbojnici imaju tri opcije za prodaju na koje istražitelji moraju paziti.     

 - Razbojnici obično mogu dobiti tek trećinu vrijednosti takvih satova. Moguće je da ih iznesu izvan države i prodaju drugima, koji će ih onda nuditi u nekim svojim poslovnicama - pojasnio je Cvrtila. Drugi način je da ih se riješe na “crnom tržištu” te ih uz nešto manju cijenu daju provjerenim kupcima. Takvi klijenti željni su skupocjenih modela i vjerojatno će iskoristiti priliku kako bi obogatili kolekciju. 
- Treći način je da ih prodaju putem interneta preko oglasnika i web trgovina. Tu razbojnici obično dobro prolaze jer će ostaviti originalne cijene da ne budu sumnjivi kupcima i istražiteljima - kaže kriminalist. Obično naručitelji plaćaju pouzećem, računa nema te teško mogu saznati je li zapravo njihov novi sat stečen pljačkom. 
Istražiteljima bi u otkrivanju sumnjivaca trebale pomoći i brojne kamere videonadzora trgovačkog centra. One će im otkriti gdje su i kako ušli, što su na sebi nosili, njihov način hoda, visinu i ostale moguće pojedinosti. Ako su neiskusni, možda su već bili u trgovini u istim jaknama pa se unaprijed odali.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"