News

Komentari 95

Stigla još 2 radnika iz Libije, po ostale Jandroković šalje avion

Stigla još 2 radnika iz Libije, po ostale Jandroković šalje avion

Još dvojica radnika Geofizike su stigla u Zagreb. Ministar vanjskih poslova kaže kako se ostali Hrvati u Libiji nalaze na pet različitih lokacija i da je svaka specifična

Aleksandar Šoštarko i Božo Čačić radnici hrvatske tvrtke Geofizika sletjeli su u utorak na zagrebački aerodrom. Oni su sretno stigli kućama iz kaosa koji vlada u Libiji, a uskoro se očekuje dolazak i ostalih radnika. Čačića je na aerodromu s nestrpljenjem čekala obitelj.
- Sve je u redu, sve je dobro - kratko je rekao jedva čekajući zagrliti ženu i troje male djece.

Jandroković: Po Hrvate u Libiju šaljemo avione, idemo na veliki rizik

Nitko u Libiji ne može dati garanciju ni za što pa ni za zrakoplove koji će sletjeti u Tripoli po hrvatske građane, idemo na veliki rizik, rekao je u utorak Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova na hitnoj konferenciji za novinare, piše Jutarnji list. Jandroković kaže kako su u Libiji ostali radnici hrvatskih tvrtki Crosco, Geofizika, Viadukt i Montmontaža. Ljudi se nalaze na pet različitih lokacija u Tripoliju ih je 140, u Bengaziju 28, u Kufri 26, u gradu Sebha 70 i u gradu Jalu ukupno 33. Svaka je lokacija, kaže Jandroković, specifična. Iz Bengazija bi Hrvati trebali krenuti u četvrtak turskim brodom. Iz gradova u unutrašnjosti Libije Hrvati su krenuli automobilom, no vratili su se zbog napada na konvoje. 

Jandroković je rekao kako postoji plan B za evakuaciju Hrvata iz Libije, a to je zrakoplov hrvatske tvrtke Trade Air koji čeka dozvolu vlasti Libije za slijetanje. Očekuje se i da će se neki radnici iz Tripolija vratiti u utorak i srijedu redovnim zrakoplovnim linijama te posebnim zrakoplovima austrijske vojske.  

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Najčitaniji članci