Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Po nalogu DORH-a: Inspekcija zaustavila radove na Britancu

U Ministarstvu objašnjavaju da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora na Britanskom trgu izvodi radove bez glavnog projekta

Foto: Borna Filic/PIXSELL
17 komentara

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta.

U Ministarstvu objašnjavaju da je inspekcijskim nadzorom obavljenim 24. listopada utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora na Britanskom trgu izvodi građevinske radove bez glavnog projekta koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela te je nadležni građevinski inspektor naredio investitoru mjeru obustave građenja zatvaranjem gradilišta postavljanjem službenog znaka.

"Međutim, 31. listopada Grad Zagreb izdao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija postupala te će slijedom te nove činjenice građevinska inspekcija obaviti nadzor i ukoliko su se stekli svi zakonski uvjeti gradilište će biti otvoreno", izvijestila je glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željka Perić. 

Zamjenica pročelnika gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino izjavila je Hini da je odluka Državnog odvjetništva "u uzročno posljedičnoj vezi" s njenim iskazom u Državnom odvjetništvu, nakon što je u medijima progovorila o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Marina Mihornih nije bila dostupna za komentar ovog slučaja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message