Obavijesti

News

Komentari 18

Po vatrogascima curio kerozin iz helikoptera?

Po vatrogascima curio kerozin iz helikoptera?
1

"Kruška" je dostavljena puno prije nesreće daleko od vatrogasaca, a nesreća se dogodila na skroz trećem mjestu, objašnjava Božić

VIDEO

Obitelji stradalih vatrogasaca sve više sumnjaju u vjerodostojnost izvješća o tragediji na Kornatu te misli da je za nju kriv vojni helikopter iz kojeg je iscurio benzin koji je poprskao vatrogasce. Također, šibenski Novi tjednik potvrđuje upravo tu teoriju. Njihov izvor je osoba dobro upućena u istragu koja tvrdi da je vojni helikopter koji je na požarište donio "krušku" s vodom za gašenje, udario u stijenu pri čemu je došlo do oštećenja spremnika za gorivo iz kojeg je kerozin iscurio po vatrogascima. Njih je potom zahvatio plamen ili zbog toga što je požar već bio dovoljno blizu ili zato što je helikopter manevrirajući elisom okrenuo požar prema grupi. 
No, Stipe Božić koji je i sam sudjelovao u spašavanju ozlijeđenih vatrogasaca kaže da je teorija nelogična. Božić je objasnio da je "kruška" s vodom dostavljena znatno prije nesreće, što mogu potvrditi i snimke poziva vatrogasnom centru. Također, vatrogasci su iskrcani na jednom mjestu, kruška na drugom mjestu kilometar udaljenom od od njih, a nesreća se dogodila na trećem mjestu, što nije logično, kaže Božić.
Mladen Magdić iz Odbora profesionalnih vatrogasaca rekao je da ne može ništa komentirati.
Frane Lučić, jedini preživjeli, istražiteljima je rekao kako nisu vidjeli da dolazi vatra, te da su neki pokušali pobijeći ali nisu uspjeli. Vatra je preko njih prešla u 15 sekundi, a on se spasio jer je navukao kacigu i okrenuo se od vatre. Za maloljetnog Marka Stančića kazao je da je prije ukrcavanja u helikopter nazvao oca koji mu je dao dopuštenje za odlazak na Kornate, prenosi HTV, pozivajući se na jedan tjednik.

SLAVICI PRODULJILI PRITVOR, A KĆI MU TEŠKO BOLESNA
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Dražen Slavica (40) ostaje u pritvoru. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku odbilo je obje žalbe na rješenje istražnog suca. Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti koje je za posljedicu imalo pogibiju i ranjavanje 13 gasitelja. Slavičina obitelj ne želi komentirati produljenje pritvora. Doznajemo kako je jedna njegova kći teško bolesna, a navodno je riječ o leukemiji.

MESIĆ: NEĆEMO POŠTEDJETI NIKOG OD ODGOVORNIH
- Istraga će utvrditi činjenice, a pravosudni organi odgovornost. Nitko u lancu odgovornosti neće biti pošteđen bez obzira o kome je riječ. Ne možemo vratiti poginule, ali zbog njihova mira moramo utvrditi sve okolnosti - rekao je Mesić nakon sastanka s obiteljima vatrogasaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu