News

Komentari 50

Pomahnitali bivši učenik (24) ubio 12 i ranio 22 djece u školi

Pomahnitali bivši učenik (24) ubio 12 i ranio 22 djece u školi

Rio de Janeiro: Wellington Menezes de Oliveira (24) ušao je u osnovnu školu i počeo pucati po djeci. U oproštajnom pismu pisalo je da je zaražen virusom HIV-a

Brazilac Wellington Menezes de Oliveira (24) ušao je u osnovnu školu Tasso da Silveira u Rio de Janeiru u četvrtak ujutro i počeo pucati. Ubio je najmanje 12 i ranio 22 djece. Svi su stari između 11 i 13 godina. Prije nego što si je pucao u glavu, policajac ga je ranio u nogu, piše Globo

Naoružan s dva pištolja, prvo je zapucao na dva dječaka ispred škole. Jednoga je pogodio u glavu, a drugoga u ruku. Ušao je u školu i popeo se na drugi kat. Uletio je u učionicu i prije nego što je počeo pucati rekao je kako će održati govor. Nosio je crni ruksak. Da policija nije slučajno prošla kraj škole i čula pucnjavu, tragedija bi vjerojatno bila puno veća. 

- Vidio sam gomilu ranjene djece, sve je bilo puno krvi. Vidio sam mrtvog muškarca. Čuo sam najmanje 50 hitaca. Moja kćer je bila u školi - rekao je poštar Hercilei Antunes (44) koji živi preko puta škole.

Ostavio je i oproštajno pismo jer se odlučio ubiti poslije masakra. Motiv nije sasvim jasan. CNN prenosi kako je u pismu naveo da je HIV pozitivan, a jedan brazilski portal je napisao kako je moguće da je ubojica otac žrtve bullynga. Wellington Menezes de Oliveira je i sam bivši učenik. Jedan svjedok tvrdi kako je vidio između 15 i 20 mrtve djece.

- Bilo je strašno. Pravi masakr - rekao je vatrogasac Roni de Macedo prekriven krvlju koji je izvukao osmero teško ozlijeđene djece iz škole.

- Nikad nisam vidio ništa strašnije. Ovako nešto se događa u SAD-u - dodao je. Stotine ljudi okupile su se ispred škole nakon tragedije. Na igralištu su postavili šatore kako bi mogli pružiti pomoć ranjenima prije nego ih helikopteri prevezu u bolnicu. Školu pohađa 300-injak učenika.

Najčitaniji članci