Obavijesti

News

Komentari 50

Pomahnitali bivši učenik (24) ubio 12 i ranio 22 djece u školi

Pomahnitali bivši učenik (24) ubio 12 i ranio 22 djece u školi
9

Rio de Janeiro: Wellington Menezes de Oliveira (24) ušao je u osnovnu školu i počeo pucati po djeci. U oproštajnom pismu pisalo je da je zaražen virusom HIV-a

VIDEO

Brazilac Wellington Menezes de Oliveira (24) ušao je u osnovnu školu Tasso da Silveira u Rio de Janeiru u četvrtak ujutro i počeo pucati. Ubio je najmanje 12 i ranio 22 djece. Svi su stari između 11 i 13 godina. Prije nego što si je pucao u glavu, policajac ga je ranio u nogu, piše Globo

Naoružan s dva pištolja, prvo je zapucao na dva dječaka ispred škole. Jednoga je pogodio u glavu, a drugoga u ruku. Ušao je u školu i popeo se na drugi kat. Uletio je u učionicu i prije nego što je počeo pucati rekao je kako će održati govor. Nosio je crni ruksak. Da policija nije slučajno prošla kraj škole i čula pucnjavu, tragedija bi vjerojatno bila puno veća. 

- Vidio sam gomilu ranjene djece, sve je bilo puno krvi. Vidio sam mrtvog muškarca. Čuo sam najmanje 50 hitaca. Moja kćer je bila u školi - rekao je poštar Hercilei Antunes (44) koji živi preko puta škole.

Ostavio je i oproštajno pismo jer se odlučio ubiti poslije masakra. Motiv nije sasvim jasan. CNN prenosi kako je u pismu naveo da je HIV pozitivan, a jedan brazilski portal je napisao kako je moguće da je ubojica otac žrtve bullynga. Wellington Menezes de Oliveira je i sam bivši učenik. Jedan svjedok tvrdi kako je vidio između 15 i 20 mrtve djece.

- Bilo je strašno. Pravi masakr - rekao je vatrogasac Roni de Macedo prekriven krvlju koji je izvukao osmero teško ozlijeđene djece iz škole.

- Nikad nisam vidio ništa strašnije. Ovako nešto se događa u SAD-u - dodao je. Stotine ljudi okupile su se ispred škole nakon tragedije. Na igralištu su postavili šatore kako bi mogli pružiti pomoć ranjenima prije nego ih helikopteri prevezu u bolnicu. Školu pohađa 300-injak učenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"