Obavijesti

News

Komentari 207

Pobuna: Ili povećajte otkupnu cijenu mlijeka ili ga prolijevamo

Pobuna: Ili povećajte otkupnu cijenu mlijeka ili ga prolijevamo
5

Traže otkupnu cijenu od 4,05 kuna po litri mlijeka. 'Radije ćemo prolijevati mlijeko, jer ga ne smijemo dijeliti, nego prodavati tako da se drugi bogate, kaže Antun Laslo

VIDEO

Na policama osječkih trgovačkih centara polako ali sigurno nestaje mlijeka. Onog sa dnevnim rokom trajanja gotovo već i nema, a još je malo zaliha ostalo trajnog. Osječani prate događanja vezana za slavonske mljekare pa pretpostavljaju da će doista provesti najavu obustave isporuke mlijeka dok se ne poveća cijena otkupa. 

Naime, Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje zatražila je prošli tjedan od Vlade da poveća otkupnu cijenu mlijeka na 4,05 kuna po litri te spriječi nekontrolirani uvoz nekvalitetnog mlijeka iz susjednih zemalja kojime samo ruše cijenu domaćeg. 

- Nećemo više dopustiti da se na našem mlijeku svi bogate, osim seljaka koji ga proizvodi. Naše mlijeko otkupljuju u bescijenje, a uvoze iz okolnih zemalja ono koje je puno lošije od našeg. Ako naš seljak obustavi isporuku mlijeka, cijena tog uvoznog biti će daleko veća. A mi ćemo radije prolijevati mlijeko, jer ga ne smijemo dijeliti, nego prodavati tako da se drugi bogate - kaže Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka. 

Laslo dodaje kako im je suša dodatno otežala situaciju jer je smanjila zalihe hrane za stoku. 

Ministarstvo poljoprivrede sazvalo je sastanak Savjeta za mlijeko za srijedu no, seljaci sa upozorenjima kreću već sutra za kada su najavili obustavu isporuke. 

- Ma ne čekamo mi više nikoga. Zavlače nas obećanjima od veljače kada su spustili otkupnu cijenu mlijeka. Zadnje što su nam platiti je za srpanj i to je bilo od 1.90 do 1.95 kuna za litru. Znači, posrednici na mlijeku zarađuju preko 200 posto. Unatoč našim traženjima, mlijeko u trgovinama ne smije poskupiti jer za to nemaju opravdanje. Kada su nam zadnji puta srezali otkupnu cijenu, mlijeko u trgovinama nisu pojeftinili, a trebali su - kaže Laslo dodajući kako će se akciji obustave isporuke mlijeka pridružiti oko 80-90 posto hrvatskih seljaka.

Mljakari iz sedam županija dogovaraju kada će prestati s isporukom mlijeka

Proizvođači mlijeka iz sedam kontinentalnih županija pokušavaju na sastanku u Terezinu Polju kod Virovitice usuglasiti svoja stajališta i donijeti konačnu odluku kada će prestati isporučivati mlijeko mljekarama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu