Obavijesti

News

Komentari 76

Pobuna u HSP-u: Stranka od subote ima dva predsjednika!

Pobuna u HSP-u: Stranka od subote ima dva predsjednika!
6

Na izvanrednom Saboru u Osijeku izabran je Matković, dok je na onome u Sisku potvrđen Srb. No, čini se kako je u Osijeku bio veći broj onih s pravom glasa

VIDEO

Josip Matković, profesor povijesti iz Trogira, novi je predsjednik Hrvatske stranke prava, a bivši predsjednik HSP-a, Daniel Srb, koji je u isto vrijeme u subotu, kad se održao izvanredni Sabor stranke u Osijeku, sazvao paralelni skup u Sisku, sada je samo član stranke. 

No, Srb ne misli tako. On je na izvanrednom Saboru stranke, ali onom u Sisku, potvrđen za predsjednika stranke. Od ukupno 346 izaslanika, u Sisak se odazvalo njih 214. Uz potrvđivanje Srba za predsjednika iz stranke su isključili članove "pobunjenike"; Ivana Friščića, Sinišu Šukundu, Boru Barišića, Vladu Jukića i Zvonimira Šimića, sazivače i sudionike osječkog izvanrednog Sabora na inicijativu Ante Đapića. 

HSP-ovci u Osijeku su, pak,  drugačijeg mišljenja.

Tako su odlučili članovi stranke kojih se 401 okupilo u svadbenom salonu Classic u Osijeku od pozvanih 496.  Naime, okupljeni pravaši u Osijeku smatraju da je njihov izvanredni Sabor u potpunosti legitiman, jer je skupu nazočilo 9 od 15 članova Predsjedništva stranke, tri od pet članova Časnog suda te dvoje od troje članova Nadzornog odbora HSP-a. 

'Ovo je legalni izvanredni Sabor'

- Ovo je legalni izvanredni Sabor, jer ga je sazvalo Predsjedništvo stranke, a ne skup u Sisku, kojeg je na brzinu organizirao sada već bivši predsjednik koji je tamo uspio okupiti samo, praktički, županijsko vijeće HSP-a - utvrdio je Anto Đapić, koji se, doduše, samo nominalno, ponovo aktivirao u radu HSP-a i koga su izabrali kao člana predsjedništva stranke. 

Govornici: Srb je od HSP- a napravio 'privjesak HDZ-a'

Izvanredni sabor HSP-a pozdravili su predsjednici Hrvatske čiste stranke prava, Autohtone stranke prava te Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, koja je u toj državi parlamentarna stranka. 

Gotovo svi govornici su naglasili da je Daniel Srb od HSP-a napravio 'privjesak HDZ-a', 'poremetio vrijednosni sustav unutar stranke', a 'stranka bez ćudoređa ne može funkcionirati'!

Đapić: Da je na izborima Pupovac vodio HSP bolje bi prošao

- Da je na nedavnim lokalnim izborima Milorad Pupovac bio na čelu HSP-ove liste bolje bi prošao nego što je to uradio Daniel Srb - istaknuo je Anto Đapić. Dodao je da je 'Dobroslav Paraga bio 50 puta vrijedniji za rast stranke nego 'njegov proizvod' Daniel Srb'.

Na izvanrednom Saboru moglo se čuti da stranci treba 'pravi vođa koji će znati artikulirati stavove HSP-a, a ne lignja ili kuhana noga'.

Srb: Ovo je Đapićev pokušaj krađe HSP-a 

Srb odbacuje sve te navode i kontrira.

- Ovo što se događa je pokušaj krađe HSP-a od strane čovjeka koji ima iskustva u takvim stvarima. Nećemo dopustiti da se stranka pretvori u Đapić d.o.o, trgovačko društvo za ostvarivanje osobnih ambicija pojedinaca. Ovaj je Sabor legalan i legitiman, temeljen na Statutu, a Glavni je stan otvorio njegov predsjednik ovdje u Sisku- kazao je Danijel Srb. Dodao je kako se stranka riješila velikog tereta, a to su politički trgovci te je sada osnažena u borbi za malog čovjeka.

I tako, čini se da sve dok se proceduralna pitanja ne riješe, HSP sada ima dva predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.