Obavijesti

News

Komentari 5

Pobuna: U Osijeku se okupili isključeni članovi HDSSB-a

Pobuna: U Osijeku se okupili isključeni članovi HDSSB-a
4

Sudionici skupa izglasovali su opoziv predsjednika stranke Dragana Vulina, njegovog zamjenika Karla Šatvara, potpredsjednika te nekoliko članova Predsjedništva

VIDEO

Skupina suspendiranih i isključenih članova HDSSB-a  okupljenih u "Koordinaciju načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a", u četvrtak navečer je u Osijeku održala skup, kojeg su nazvali sjednicom Glavnog odbora stranke, što pak osporava predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i njegovi istomišljenici koji su u isto vrijeme sazvali koordinaciju HDSSB-a za pet slavonskih županija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Sudionici skupa izglasovali su opoziv predsjednika stranke Dragana Vulina, njegovog zamjenika Karla Šatvara, potpredsjednika te nekoliko članova Predsjedništva i drugih stranačkih dužnosnika, među kojima i osnivača stranke Branimira Glavaša te su donijeli odluku o sazivanju izvanrednog izbornog sabora stranke za 10. prosinca, u Osijeku.

Predsjedništvo HDSSB-a nedavno je donijelo odluku o održavanju izvanrednog izbornog sabora u roku od 90 dana.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je kako je sjednicu statutarno sazvalo više od  trećine punopravnih članova Glavnog odbora, ocijenivši kako je Vulin bez povoda suspendirao predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković i njezina zamjenika Dinka Burića, s namjerom da spriječi sazivanje sjednice Glavnog odbora,  jer je postao  svjestan da je izgubio većinu u Glavnom odboru.

Ocijenio je kako je, nakon povratka iz zatvora osnivača stranke Branimira Glavaša  HDSSB izgubio puno simpatizera, stranka se urušavala od izbora do izbora, i stalno gubila rejtnig, a Dragan Vulin nije pronašao način kako se suprotstaviti takvoj politici.
 

Želimo demokratizaciju stranke i što skoriji izborni sabor s otvorenim listama i tajnim glasovanjem,  jer je to preduvjet da stranka krene naprijed, poručio je Šišljagić odbacivši medijska nagađanja o navodnom osnivanju nove političke stranke .

Vulin na Koordinaciji HDSSB-a pet slavonskih županija o lošim događajima u stranci 

Na Koordinaciji HDSSB-a svih pet slavonskih županija u četvrtak uvečer u Osijeku predsjednik stranke Dragan Vulin je rekao kako su se okupili s ciljem informiranja o lošim događajima koji su zadesili stranku te najavio da će izvanredni izborni sabor stranke biti sazvan najduže u roku od 82 dana.

Dodao je kako sjednica Glavnog odbora koja se istodobno održavala na drugom mjestu u Osijeku nema nikakve veze s HDSSB-om jer nije sazvana na legalan način.

Rekao je kako tvrde da imaju 134 potpisa članova Glavnog odbora koji broji 288 članova te da je to više od trećine, ali kako je važećih tek 20-ak jer među njima ima onih koji nisu članovi HDSSB-a, da neki nikada nisu ni bili članovi Glavnog odbora, a neki su isključeni.

Član HDSSB-a i sveučilišni profesor prava Mato Palić objasnio je kako sjednicu Glavnog odbora HDSSB-a prema stranačkom Statutu može sazvati i voditi predsjednik, a kojega u ovom trenutku nema. Rekao je kako je to do trenutka isključena iz stranke bila Danijela Lovoković, ali kako je nakon toga ona za HDSSB kao i svatko drugi koji nije njihov član pa ne može biti niti članom ili predsjednikom nekog stranačkog tijela.

Napomenuo je kako Statut predviđa neke iznimne okolnosti kada netko od pet potpredsjednika Glavnog odbora može umjesto predsjednika sazvati i voditi sjednicu toga tijela, ali ih za to mora izričito ovlastiti predsjednik. Dodao je kako, ako predsjednik nije član stranke, onda nema nikakva prava ni obveze da bi ovlastio nekoga od potpredsjednika.

Palić je rekao je kako sjednica Glavnog odbora nije legalno sazvana jer na njoj ne postoji osoba koja može predložiti dnevni red kao i glasanje o bilo kojoj točki te da niti jedna odluka koja će se na njoj donijeti, bez obzira na sadržaj, neće imati nikakvog pravnog učinka jer nije odluka Glavnog odbora.

Skupina suspendiranih i isključenih članova HDSSB-a  okupljenih u "Koordinaciju načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a", u četvrtak navečer je u Osijeku održala skup, kojeg su nazvali sjednicom Glavnog odbora stranke. Sudionici skupa izglasovali su opoziv predsjednika stranke Dragana Vulina, njegovog zamjenika Karla Šatvara, potpredsjednika te nekoliko članova Predsjedništva i drugih stranačkih dužnosnika, među kojima i osnivača stranke Branimira Glavaša te su donijeli odluku o sazivanju izvanrednog izbornog sabora stranke za 10. prosinca, u Osijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa