Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Pobunili se u Saboru: Zašto ne glasujemo o izvješću DORH-a?

Leko je rekao kako izvješće o radu Državnih odvjetništava u 2012. i dva zakona koje je predložio IDS nisu spremni za glasovanje. Odgovor su tražili i HDZ-ovci i Laburisti

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
91 komentara

U petak na glasovanju o raspravljenim točkama, saborski zastupnici nisu glasovali o izvješću o radu Državnih odvjetništava u 2012. kao ni o dva zakona, koja je predložio IDS, odnosno IDS-ov zastupnik Valter Boljunčić. To je uočio Damir Kajin pa je predsjednika Sabora upitao u čemu je problem.

- Te točke nisu spremne na glasovanje - odgovorio mu je Josip Leko.

Je li razlog tome situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji i nedjelovanje DORH-a u slučaju Marine Lovrić-Merzel, pitao je Gordan Jandroković

Naime, prijedlozi IDS-a su u srijedu raspravljeni bez nazočnosti predlagatelja. Boljunčić je dan kasnije sazvao konferenciju za novinare na kojoj se požalio zbog toga.

- Znali su da ne mogu doći, nije korektno - poručio je tada Boljunčić.

Dvadesetak minuta kasnije požalio se i HDZ.

- Već je kolega Kajin postavio pitanje. S njime se vrlo teško složiti, ali i nas zanima zašto se neće raspravljati o Izvješću o radu Državnih odvjetništava u 2012. Je li razlog tome situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji i nedjelovanje DORH-a u slučaju Marine Lovrić-Merzel - pitao je Gordan Jandroković (HDZ)

Sve što sam mogao, znao i trebao, rekao sam. Ne možete cijediti nečeg čega nema, rekao je Leko 

Leko je ponovio već rečeno: 'Uistinu se nisu stekli razlozi za odlučivanje. Rekao sam vam sve što sam imao'. 

Leko je tada htio  nastaviti s glasovanjem, a onda su se javili i Laburisti.

- Molim vas da nam objasnite koji uvjeti nedostaju da Sabor danas glasuje o izvješću? Ne razumijem vaš odgovor - rekao je Dragutin Lesar, a Leko je i treći put ponovio jedno te isto.

- Sve što sam mogao, znao i trebao, rekao sam. Ne možete cijediti nečeg čega nema - rekao je Leko te inzistirao da se nastavi rasprava.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message