Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
61 komentara

Počasnim doktoratima dr. Koli dostigla čak i Stjepana Mesića

Dok dobiva počasne doktorate, izgleda da predsjednica ne stiže u stopu pratiti svoju generaciju na doktorskom studiju Fakulteta političkih znanosti. Neki od kolega već su ga završili

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
61 komentara

Kolinda Grabar Kitarović ne samo da je prva žena na čelu naše države, nego je u doktoratima potukla prethodnike. Zlobnici bi rekli da ih je puna ko šipak. Još jedino joj po tom pitanju parira Stjepan Mesić.

Predsjednica se vratila iz Južne Amerike gdje joj je Sveučilište San Pablo dodijelilo počasni doktorat. To joj je četvrti. Prvi je dobila na Fakultetu političkih znanosti od Sveučilišta Matej Bel u slovačkoj Banskoj Bistrici 2015. Lani joj je budimpeško Sveučilište Corvinus dodijelilo počasni doktorat, a nakon toga doktoratom ju je počastilo i Rusko ekonomsko sveučilište “G. V. Plehanov”.

Dok dobiva počasne doktorate, izgleda da ne stiže u stopu pratiti svoju generaciju na doktorskom studiju Fakulteta političkih znanosti. Doznajemo da su neki od njezinih kolega već završili.

24sata SNIMILI STUDENTI Tko kaže da Kolinda ne ide na faks? Čak čeka i konzultacije...

Za razliku od nje, prvi čovjek Jugoslavije, Tito, dobio je jedan, i to od zagrebačkog Sveučilišta. Prvi hrvatski predsjednik Tuđman dobio je dva, kao i Josipović, a Mesić četiri.

Počasni doktorat je dobila i Elena Ceausescu, supruga rumunjskog diktartora, iako nije uspjela završiti ni osnovnu školu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message