Obavijesti

News

Komentari 4

'Išlo se na izravnu pogodbu jer stijena otežava ljudima život'

'Išlo se na izravnu pogodbu jer stijena otežava ljudima život'
12

Počeli su radovi za uređenje pristupa na dionici ceste Makarska-Vrgorac. Ministar Kalmeta objašnjava kako je u Hrvatskim cestama sve napravljeno po zakonu

VIDEO

Počeli su radovi za uređenje pristupa na dionici ceste Makarska-Vrgorac. Radnici su bušili stijene kako bi izbjegli opasnost od odrona, a radovi su počeli i na cesti.

Nakon prozivki za moguću korupciju vezanu uz probijanje tunela Stupica na cesti Vrgorac-Makarska, oglasio se ministar Kalmeta. S obzirom da se cijeli slučaj politizira jer je posao probijanja tunela dogovoren izravnom pogodbom, a ne javnim natječajem, ministar je najavio da će vodstvu Hrvatskih cesta sugerirati da se ide na javni natječaj. Ustvrdio je da se na izravnu pogodbu išlo kako bi cijeli posao što prije bio gotov jer stijena na cesti otežava život lokalnom stanovništvu.

- E pa što ću ja sad tu. Od strane Hrvatskih cesta sve je napravljeno po zakonu, čak su se konzultirali i u Državnom odvjetništvu. Ako se sad to toliko politizira, sugerirat ću, dečki dragi, onda idemo na sporiji postupak, onda će to biti kad će biti gotovo - kazao je.

Pojasnio je i da su za za rješavanje stijene, koja je pala na cestu, postojale samo dvije varijante: njezino uklanjanje i izgradnja tunela od 180 metara. Struka je utvrdila da je probijanje tunela jeftinije riješenje.

- Tada su Hrvatske ceste da bi se to ubrzalo išle sa zahtjevom prema Vladi da sukladno Zakonu o građenju, počne graditi tunel bez građevinske dozvole s time da se ona treba pribaviti u roku od četiri mjeseca. Potom su sukladno Zakonu o javnoj nabavi išli u pregovarački postupak, koji je puno brži nego da se ide u klasični javni natječaj - pojasnio je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.