Obavijesti

News

Komentari 64

Peta večer prosvjeda prošla je mirno i bez napada na policiju

Peta večer prosvjeda prošla je mirno i bez napada na policiju
4

Građani Srbije okupili su se već petu večer na prosvjedima protiv Aleksandra Vučića. Iako je prosvjed prvo počeo u Beogradu, večeras su se prosvjednici okupili i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku...

VIDEO

Pratite uživo: 

Tijek događanja: 

23.09 - Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je kako se prosvjed građana u Beogradu odvija mirno i da nije bilo pokušaja napada na policiju, javlja N1. Ispred Skupštine je bilo oko 1100 ljudi. 

22.54 - Kako javljaju reporteri N1, samo još jedna grupa, ona desno orijentiranih prosvjednika, stoji ispred Skupštine. Većina se razišla. 

Atmosfera je mirna, nema ni baklji, a ni policije na stepenicama Skupštine. Za razliku od jučerašnjeg prosvjeda kada je letjelo kamenje na policiju i suzavac na prosvjednike, večeras takvih scena nije bilo. 

22.39 - Reporter N1 javlja da je za vrijeme govora svećenika Antonija Davidovića, koji je trajao oko pola sata, grupa ljudi u njegovoj blizini zapalila nekoliko baklji.

22.16 - "Dobro mislite koga branite, narod ili diktatora". Građani Niša su tim riječima pozdravili policajce.

22.13 - Ispred Skupštine Srbije u Beogradu sve je više ljudi, skandiraju "Ostavke, ostavke", "Uhitite Vučića" i "Vučiću, odlazi".

Policija je grupi mladića oduzela Molotovljeve koktele i gas maske, javlja N1. 

21.18 - Prema neslužbenim informacijama, prosvjednici u Beogradu pokušat će blokirati promet na Brankovom mostu. 

Na prosvjed su ponovno došle različite grupe građana različitih uvjerenja. Kako javljaju reporteri N1, ima mladih, obitelji, vjernika, prosvjednika koji su došli zbog situacije s Kosovom, antivaksera... 

20.41 - Prosvjednici su se skupili i u Kruševcu, Čačku, Nišu te Kragujevcu. 

U Beogradu je zasad mirno. Kako javljaju reporteri N1, zasada je mirno, promet je u samom centru blokiran, došla je policija, no u manjem broj. Skandira se i "Revolucija, revolucija", "Svi u napad" i "Izlazite napolje"

20.23 - U Novom Sadu građani su blokirali policijsku stanicu. Tom prilikom su Novosađani simbolično zatražili od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih uhiti. Ispred vrata policijske stanice ostavili su tri posude pune hrane za pse i vikali: "Kerovi, kerovi". Neki su ostavljali i novac. 

Nakon 15 minuta se na vratima pojavila skupila policajaca u punoj opremi, a građani su im skandirali: "Sluge režima", "Mi vas plaćamo", "Bacite štitove".... 

19.50 - Građani Novog Sada počeli su se okupljati na Trgu slobode oko 18 sati odakle su krenuli u prosvjednu šetnju. U Beogradu se također okupljaju prosvjednici, javlja N1


Tijekom prosvjeda u Beogradu u petak navečer ozlijeđeno je 14 policajaca i 19 prosvjednika, a uhićen je 71 demonstrant, među kojima ima i državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Tunisa, priopćio je u subotu direktor srbijanske policije Vladimir Rebić.

Milojko Pantić: Srbija je Vučićev talac, njemu Arkanovi časnici nogom otvaraju vrata od ureda
Milojko Pantić: Srbija je Vučićev talac, njemu Arkanovi časnici nogom otvaraju vrata od ureda

- Ušli su u Srbiju koja im je pružila gostoprimstvo, ali oni su došli da ruše i napadaju policiju - rekao je Rebić i najavio da će protiv uhićenih narednih dana biti proveden pravosudni postupak.

Direktor policije priopćio je da su za četiri večeri prosvjeda ozlijeđeni deseci policajaca, a da ih je 130 moralo zatražiti liječničku pomoć.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca