Obavijesti

News

Komentari 89

Počeo otvoreni rat Stipe Mesića i Ive Sanadera!

Počeo otvoreni rat Stipe Mesića i Ive Sanadera!
7

Šef države i bivši premijer počeli su rat u kojemu se međusobno preporučuju istražiteljima USKOK-a što je dosad najteža optužba dvojice političara

VIDEO

Ivo Sanader došao je na Mirogoj odati počast bivšem hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Bio je u društvu s premijerkom Jadrankom Kosor, članovima Vlade i kolegama iz stranačkog vrha. Upitan za komentar izjave predsjednika Mesića, koji misli da bi bivši premijer USKOK-u trebao pojasniti detalje privatizacije Ine, Sanader je rekao:
- Za razliku od prvog predsjednika, Mesić je započeo, a izgleda i završava svoj mandat vicevima i lažima.
Dodao je da bi Mesiću bilo pametnije da ne priziva USKOK jer bi mogao uskočiti i među njega i njegove.
Mesić je Sanaderovu izjavu komentirao: “Pozdravite ga”. Kasnije je rekao kako mu nije jasno zašto se Sanader ljuti.
- Nekoliko puta sam ga pitao hoće li primiti predstavnike Ine. Uporno je obećavao da će ih primiti, ali nije. Rekao je da nema potrebe jer je Polančec sve dogovorio. To nije vic nego je istina - rekao je predsjednik Mesić.
Rasprava je počela nakon što je Mesić u emisiji Hrvatskog radija “S predsjednikom na kavu” rekao da je više puta od bivšeg premijera Ive Sanadera tražio da nekako riješi da Mađari u Ini imaju potpuna prava. Sanader mu je na to odgovarao da je sve riješeno. Dodao je i kako misli da bi USKOK trebao pitati Polančeca i Sanadera što je Hrvatska dobila prodajom dionica i potpunom predajom prava na upravljanje MOL-u. Pitali smo što će poduzeti USKOK.
- Sve su istrage tajne - rekao je Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a. Pozivajući se na zakon, nije želio reći je li neki visoki državni dužnosnik pod istragom. U Državnom odvjetništvu kažu da su od Vlade još 20. studenoga zatražili sve ugovore kojima bi se trebala razjasniti prodaja Ine mađarskome MOL-u, koji tvrdi da od Vlade nije kupio nijednu dionicu. Prepirku Mesića i Sanadera je Jadranka Kosor prokomentirala riječima “ne bih se štela mešati”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...