Obavijesti

News

Komentari 47

Kruljac na početku suđenja za malverzacije i mito: Nisam kriv

Kruljac na početku suđenja za malverzacije i mito: Nisam kriv
11

Uz Kruljca i Batinića na optuženičkoj klupi su i Ivan Rimac, Ivan Mišković, bivši čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković, te autoprijevoznik Željko Garić

VIDEO

Nisam kriv, gospodine predsjedniče, izjavio je umirovljeni general Mladen Kruljac na početku suđenja na Županijskom sudu u Osijeku na kojem ga se tereti za 58 milijuna kuna tešku malverzaciju zemljištem u općini Sibinj nedaleko od Slavonskog Broda.

Isto su se izjasnili i suoptuženi Ivica Batinić, Ivan Mišković, Ivan Rimac, Željko Garić i Zdravko Sočković za optužbu da su omogućili povoljnu kupnju parcela određenim osobama i tvrtkama. Mladen Kruljac je tim parcelama povećavao vrijednost uređenja prometnica, a radovi su stajali tri milijuna kunaUSKOK smatra da je za toliki iznos oštećen državni proračun, dok općina Sibinj traži 58 milijuna kuna odštete.

Branko Šerić, odvjetnik Mladena Kruljca, u vrlo teatralnom nastupu je ustvrdio da je njegov klijent postupao u skladu sa zapovijedi Stjepana Mesića, tadašnjeg predsjednika države i vrhovnog zapovjednika vojnih snaga.

- U životu vojske postoje usmene i pismene zapovijedi. Povijest pokazuje da je najkraća usmena zapovijed u vojsci bila: "Prozor noćas mora pasti", a najkraće usmeno izvješće: "Oba su pala" - rekao je Šerić.

Inače, umirovljeni general je, ustvrdio je njegov odvjetnik, prvi zapovjednik kopnene vojske u povijesti NATO-a koji je uhićen u odori, a da nije umirovljen. 

Kruljac je, izlazeći iz pritvora u kojem je prije točno dvije godine boravio 57 dana, rekao da se, "nakon 31 godine radnog staža, završenih svih civilnih i ratnih vojnih škola, zapovijedanja nad 12.000 vojnika i proračuna od dvije milijarde kuna te dobivene prve mirovine u iznosu od 6.000 kuna bez otpremnine", nalazi ponovo na početku. 

- U ovih 57 dana sam raščistio neke stvari i zaključio da nikada više neću obući odoru Hrvatske vojske! Ja nisam osramoćen nego je osramoćena ta odora. Neću se odazivati na nikakve proslave i moći ću je odjenuti, samo ako se ponovi 1991. godina. U ovih 20 godina sam Hrvatskoj vojsci davao 25 sati dnevno zanemarujući svoju obitelj. Imam dvojicu sinova, bolesne roditelje, mislim da krećem u novi život. Imam dosta prijatelja i naći ću već neki posao. Neće me biti sramota biti ni konobar - rekao je tada umirovljeni general Mladen Kruljac.

Kad je došla zamjenica glavnog ravnatelja Uskoka nastala je panika

Prvog dana suđenja mogli su se čuti i neki tonski zapisi koje je Uskok snimio tijekom istrage koja je počela 2010. godine. Tako se mogla čuti panika koja je zavladala kad je u općinu Sibinj došla Zorka Fumić, zamjenica glavnog ravnatelja Uskoka, želeći razgovarati s osumnjičenicima i izuzeti potrebne dokumente.

- Rasturaju nas. Ne znam detalje. Ova ženska me rastura. Nije normalna… - govorio je, primjerice, bivši član općinskog poglavarstva Sibinja Ivan Mišković, koji je potom stupio u kontakt s Kruljcem te su se dogovorili naći u nekom ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa