Obavijesti

News

Komentari 22

Počelo suđenje za Brodosplit: Svi optuženi tvrde da nisu krivi

Počelo suđenje za Brodosplit: Svi optuženi tvrde da nisu krivi
1

Optuženi za aferu su Drago Maček, Goran Vukasović i Ante Luetić, kao i Mateo Tramontana, Ivica Donkov, Ivan Cesarac, Danijel Nikolić i Hrvoje Matovinović

VIDEO

Svi optuženici u aferi Brodosplit, njih osmorica, pred Županijskim sudom u Splitu, gdje je u ponedjeljak počelo suđenje zbog štete koju su nanijeli splitskom škveru od 4,7 milijuna dolara, izjasnili su se kako se ne osjećaju krivima.

Pročitana im je optužnica, a obranu će iznijeti na kraju postupka. Brokera koji je 2005. i 2006. godine zastupao tvrtku Wessels, Dragu Mačeka, optužnica tereti za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a tadašnjeg direktora Brodosplita Gorana Vukasovića i direktora sektora projektiranja i komercijale Antu Luetića za zlouporabu.

Njih trojica, uz Matea Tramontanu, Ivicu Donkova, Hrvoja Matovinovića, Daniela Nikolića i Ivana Cesarca, optuženi su i za pranje novca.

Wessels je od splitskog škvera naručio četiri tankera po cijeni od 51,5 milijuna dolara po brodu. Međutim, sklopljena su i dva pobočna ugovora po kojima je naručitelju vraćeno 1,9 posto ugovorene cijene po brodu, odnosno ukupno 4,7 milijuna dolara. Novac je Maček podigao i dalje ga raspoređivao na račune ostalih optuženika, prema optužnici, radi prikrivanja podrijetla novca za kojega su znali da pripada Brodosplitu i potječe od izvršenja kaznenoga djela.

Brodosplit je sudu uputio prijedlog za ostvarenje imovinsko-pravnog zahtjeva, odnosno traži nadoknadu štete. Tome se usprotivilo svih osam optuženika. Odvjetnik Drage Mačeka istaknuo je kako se Brodosplit tijekom istrage izjasnio kako nisu oštećeni, a danas tvrde suprotno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...