Obavijesti

News

Komentari 23

Podigli optužnicu za ubojstvo Zorice, a ne znaju gdje je tijelo

Podigli optužnicu za ubojstvo Zorice, a ne znaju gdje je tijelo
1

Bračni par kojeg tužiteljstvo tereti za ubojstvo Zorice Fadljević iz Sibinja i dalje je u istražnom zatvoru. Prema objavi, ne znaju gdje je i kako ubijena te kako su se uopće riješili tijela

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv supružnika Mije K. (62) i Slavice K. (60) iz mjesta Šumeće, nedaleko od Slavonskog Broda, zbog ubojstva Zorice Fadljević iz Sibinja u studenom 2019.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Terete ih da su se 18. studenog dogovorili da će se naći sa Zoricom. Slavica ju je čekala ispred kioska kod glavnog ulaza bolnice u Slavonskom Brodu te su zajedno krenule prema jednoj od ulica. Miju terete da se istovremeno kretao stazom na suprotnoj strani u istom smjeru te su došli do automobila bračnog para.

Zorice Fadljević još nema, a osumnjičeni za ubojstvo šute...
Zorice Fadljević još nema, a osumnjičeni za ubojstvo šute...

- U nakani da usmrte oštećenicu, tereti ih se da su se uputili vozilom na točno neutvrđeno mjesto na kojem su na neutvrđeni način usmrtili oštećenicu i potom se, na nepoznat način, riješili njezina tijela - napisali su iz tužiteljstva

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika do pravomoćnosti presude.

Zoricu još traže, a osumnjičeni samo šute: 'Oni su vam u čudu'
Zoricu još traže, a osumnjičeni samo šute: 'Oni su vam u čudu'

Podsjetimo, policija je bračni par uhitila još 22. studenog, a mjesec dana prije Zoričina nestanka, u listopadu 2019. Mijo ju je dva puta prijavio policiji zbog uznemiravanja. Policija je utvrdila da kaznenog djela nema, a što je bilo kasnije vjerojatno će ostati tajna.

Inače, bračni par ubojstvo ne priznaje. Policija je pronađene kapljice krvi u automobilu supružnika poslala na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagreb, odakle je stigao nalaz da krv nije ljudska.

Bračni par koji je u pritvoru od kraja studenog u Požegi cijelo vrijeme se brani šutnjom, tako da nitko ne zna gdje se nalazi živa ili mrtva nestala žena. Svi involvirani u ovaj slučaj, jedinstveni su u zaključku da je on jako zamršen. Nitko od onih koji bi trebali dati informaciju o dosadašnjem tijeku potrage ne želi slučaj komentirati, a ni obitelj nestale žene, sve što se do sada moglo čuti uglavnom se svodi na rekla – kazala. Ipak, ŽDO u Slavonskom Brodu odlučilo je podignuti optužnicu i zatražilo je da se osumnjičeni zadrže do pravomoćnosti presude u pritvoru.

- Oko 16.30 sati supruga mi je rekla da ju je nazvala neka žena i da se za desetak minuta moraju naći ispred slavonskobrodske bolnice. Odvezao sam je. Oko 17 sati došao sam na parkiralište nedaleko od ulaza u bolnicu. Izašla je iz auta, rekla mi je da je sačekam. Ostao sam sjediti u autu, jer mislio sam za desetak minuta se vraća i idemo kući. Izašao sam van, naslonio se na auto i zapalio sam cigaretu, gledao sam za njom. Kada je došla do glavnog ulaza u bolnicu zastala je i k njoj je došla neka žena. Vidio sam da nešto govori i pokazuje rukama. U to je naišao jedan moj poznanik pozdravili smo se i ja sam se okrenuo prema ulazu, vidio sam da ona i ta žena odlaze prema parkingu koji se nalazi preko puta slavonskobrodske tržnice. Odlazio sam do kioska kod ulaza u bolnicu i vraćao se do auta. Išao sam do Hitnog prijema, do Internog odjela, obišao sam bolničke hodnike, ali nje nije bilo čekao sam je skoro do 22 sata. Kada sam došao kući pokušavao sam nazvati suprugu, ali mi se stalno uključivala automatska tajnica - ispričao je Drago Fadljević tjedan dana nakon što je nestala njegova supruga.

- Kada sam shvatio da nešto nije u redu, od jednog mladića koji je imao naslonjen bicikl na bolničku ogradu posudio sam mobitel da nazovem kući najmlađu kćerku da čujem da li joj se majka javila. Rekla mi je da nije zvala, a i da je ni ona ne može dobiti jer joj je telefon isključen - kazao je Drago

Na dan kada je Zorica nestala, sa kćeri se, koja radi u vojsci, čula telefonom više puta.

- Rekla mi je da su taj dan išli riješiti problem s bankovnom karticom koja je puknula i išla je riješiti si dopunsko zdravstveno osiguranje. Oko 16 sati me zvala i pitala me je jesam li se vratila s terena u vojarnu. Koliko ja znam ocu je rekla da se s tom ženom ide vidjeti na deset minuta - rekla je Zoričina kćerka Maja. To je bila jedina izjava obitelji nestale žene.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.