Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Podmetnula požar: Zapalila je vatru, šteta je 14,7 mil. kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv žene (53) koja je krajem srpnja u Dubravi kod Šibenika podmetnula najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj

Kod naselja Mihaljeviæi tijekom jutra ponovno buknuo požar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
31 komentara

Kako su priopćili iz DORH-a, žena (53) se tereti da je 27. srpnja 2019. oko 13.30 sati u Dubravi kod Šibenika, u cilju da izazove požar, otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu, javlja Šibenski portal.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Od jednog pakiranja vatra se razbuktala i proširila na okolno raslinje pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar nastavio brzo širiti na područje zaseoka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin na područje zaseoka Lugovići, Mihaljevići, Podlukovnik, Dulibići i Slavice, zaprijetivši obiteljskim kućama, poljoprivrednim površinama i maslinicima više vlasnika te šumi. U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga. Okrivljenicu se tereti da je pričinila ukupnu imovinsku štetu u točno neutvrđenom iznosu, ali ne manju od 14.790.000,00 kuna - stoji u priopćenju.

U optužnici je predloženo da se okrivljenici produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanima i ovo:
Message