Obavijesti

News

Komentari 132

'Podmićivao je zastupnike': Prijavili Plenkovića USKOK-u

'Podmićivao je zastupnike': Prijavili Plenkovića USKOK-u
1

Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, kažu u Slobodnoj Hrvatskoj...

VIDEO

Slobodna Hrvatska, stranka koju bivši nezadovoljni članovi Živog zida, podnijela je kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako navode, sumnje da je podmićivao zastupnike.

- Slobodna Hrvatska je danas podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Plenkovića zbog opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika. Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, a svojim potpisom je ugrozio financijsku stabilnost, a time i sigurnost RH, kažu u stranci i dodaju:

- Plenković je napravio isto što i Željko Sabo. Pokušao je iskriviti volju birača izraženu na izborima kako bi ostao predsjednik Vlade RH jer ga je upravo glas Željka Glasnovića spasio otkaza.

Glasnović je, podsjetimo, za svoj glas u Saboru, između ostalog zatražio isplatu zaostataka pripadnicima HVO-a i upućivanje Zakona o hrvatskim braniteljima u hitnu proceduru. 

 - Premijer očito smatra da je novac poreznih obveznika njegov privatni novac i da s njim može raditi što ga je volja.

Posljedica ovog dogovora, a i ostalih kupovina za koje još ne znamo, je vjerojatno i nedavna obavijest da će svim novim umirovljenicima mirovine biti 27% manje, da će nam od plaće prisilno uzimati dodatni danak za dopunsko zdravstveno osiguranje, a tu su još i porez na nekretnine i ostali nameti koji nas očekuju.

Nekadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna. S koliko bi godina trebali onda biti kažnjeni Plenković, Glasnović, Tomo Medved i Zdravka Bušić za sklapanje ovakvog protuzakonitog dogovora?

Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo, a pozivaju i sve ostale građane da podignu kaznenu prijavu protiv navedene četvorke, kako bi ih spriječili u pljačkanju hrvatskog proračuna, dodaju u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu