Obavijesti

News

Komentari 147

Pogazili obećanje? Šalju Franu Lučića na invalidsku komisiju

Pogazili obećanje? Šalju Franu Lučića na invalidsku komisiju
1

Da bi kornatski heroj Frane Lučić dobio posao, mora odustati od dijela odštetnog zahtjeva. Kosor je tvrdila da posao nema nikakve veze s odštetnim zahtjevom

VIDEO

Izjava ovjerena kod javnog bilježnika, pokazalo se, ne vrijedi ništa. No, koliko vrijedi javno dana riječ predsjednice Vlade i direktora jedne od najvećih i najsnažnijih državnih tvrtki? Sudeći prema iskustvu kornatskog heroja Frane Lučića, ne puno više. Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik uprave HEP-a Leo Begović 9. listopada 2010. godine posjetili su Franu Lučića u njegovoj obiteljskoj kući u Tisnom. U jednosatnom razgovoru obećali su mu stipendiranje i zapošljavanje u HEP-u te pomoć u traženju odštetnog zahtjeva.

- Mogućnost zapošljavanja nema apsolutno nikakve veze s odštetnim zahtjevom, da ne bi bilo zabune i da ne ispadne da se nešto nečim želi kompenzirati. Frane je stvarno perspektivan kadar za HEP - rekla je tada Kosor pred novinarima. Odštetni zahtjev, unatoč obećanju, Frane još čeka. Za razliku od obitelji vatrogasaca koji su poginuli, do sada nije dobio ni kune obeštećenja. Obećanje o stipendiji je, međutim, ispunjeno, a Frane je diplomirao na FESB-u Sveučilišta u Splitu i stekao zvanje magistra-inženjera elektrotehnike. Odmah po diplomi je otišao u tvrtku na razgovor za posao. No, saznajemo, do danas nije dobio posao, a zaposlenje mu se uvjetuje, praktički, odustajanjem od dijela odštetnog zahtjeva. HEP ga, naime, ne želi zaposliti jer ima stopostotnu invalidnost i šalje ga pred komisiju koja bi napravila reviziju invaliditeta. Umanji li mu komisija invalidnost, moći će se zaposliti u HEP-u, ali će biti doveden u pitanje njegov odštetni zahtjev. Jučer ujutro zatekli smo Franu i njegova oca Vilima u šetnji u Tisnom. Skromni, kao i uvijek, ne žele nastupati u javnosti.

Potvrđuju tek da HEP šalje Franu pred komisiju i nadaju se da invalidnost neće biti procijenjena kao potpuna, bez obzira što to značilo za odštetni zahtjev. Od diplome je već prošlo mnogo vremena, a Frani je dosta sjedenja kod kuće.

- Čovjek mora u životu nešto raditi, a hvala Bogu, bit će kako je zakon odredio - skromni su Lučićevi, koji su spremni žrtvovati milijune od odštete za mogućnost da Frane može svojim radom doprinositi zajednici. Ne zamjeraju nikom ništa.

- Obavještavamo Vas kako HEP poštuje sve preuzete obveze prema Frani Lučiću, u skladu s potpisanim dokumentima i zakonskim aktima - bilo je sve što su rekli iz HEP-a. Na ponovljena pitanja hoće li, kada, gdje i na kojem radnome mjestu HEP zaposliti Lučića i zašto do sada nije zaposlen ne mogu odgovoriti, jer “pitanja ulaze u područje Zakona o zaštiti osobnih podataka”. Saznajemo tek, umanji li mu komisija invalidnost, da će Lučić raditi u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu