Obavijesti

News

Komentari 97

Pogledajte kako izgleda bolnica u Areni - posjetio ju je i Beroš

Pogledajte kako izgleda bolnica u Areni - posjetio ju je i Beroš
6

Ono što je svakako vidljivo na fotografijama iz Arene, uvjeti za one koji će tamo boraviti potpuno su drukčiji od klasične bolnice, svi su ležajevi poredani u hodniku i svi su na istom mjestu

VIDEO

Ministar Vili Beroš posjetio je danas privremenu bolnicu u Areni, zagrebačkoj dvorani na Laništu.

Ona se priprema za smještaj bolesnika koji imaju umjereno teške simptome i ne trebaju kisik, odnosno respiratore. Oni koji će trebati kisik bit će u vojnom kampu, a najteži u KB Dubrava.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Postavljanje kreveta u Areni Zagreb 01:15

Ono što je svakako vidljivo na fotografijama iz Arene, uvjeti za one koji će tamo boraviti potpuno su drukčiji od klasične bolnice. Svi ležajevi poredani su po hodniku, svi će biti na istom mjestu, a čini se i da pacijenti koji će tamo biti smješteni neće imati neke komocije na koje su navikli.

Naime, pored kreveta se, barem za sada, ne vide nikakve utičnice, tako da će za prvo vrijeme sigurno biti otežano punjenje mobitela i kontakt s obiteljima, pa eto još jednog razloga da se ostane kod kuće.

Pripadnici Hrvatske vojske počeli su u četvrtak s podizanjem šatora i ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava, kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata, a postavljanje šatora trebalo bi biti završeno ovog vikenda.

U ovom trenutku još nema pacijenata u Kliničkoj bolnici Dubrava, koja je postala nacionalni centar za zbrinjavanje pacijenata s težim oblicima infekcije koronavirusom što će zahtijevati intenzivno liječenje, izvijestio je u subotu ravnatelj te bolnice Srećko Marušić.

Dodao je da KB Dubrava zajedno s ekspedicijskim kampom koji je u izradi, ima kapacitet za primanje oko 800 bolesnika.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Postavljanje kreveta u Areni Zagreb 01:15

“U ovom trenutku, kapacitet bolnice za primanje teže oboljelih pacijenata je 570, a imamo još i šatore koje vojska montira, to je dodatnih 220. Kada bi se cijela bolnica stavila u tu svrhu, to bi bilo oko 800 bolesnika. Međutim, konačni cilj je održati prijem nekih 270 intenzivnih bolesnika”, kazao je Marušić novinarima.

Izvijestio je i da je u toj bolnici do sada potvrđena zaraza kod četiri liječnika i jedne medicinske sestre, dodavši da nije bilo potvrđenih infekcija kod bolesnika. Oko 50 liječnika i medicinskih sestara je u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženima, izvijestio je. 

Pojasnio je i da nije plan da KB Dubrava sama zbrinjava teške bolesnike, već će se, zatreba li, odlukom Ministarstva zdravstva liječnici i medicinske sestre iz drugih klinika premjestiti u KB Dubrava na ispomoć.

Crveni križ objavio besplatni broj za psihosocijalnu podršku

Hrvatski Crveni križ otvorio je besplatni jedinstveni telefonski broj za psihosocijalnu podršku 0800 1188. Svi građani koji su u samoizolaciji ili karanteni te svi koji osjećaju zabrinutost u vezi situacije s epidemijom koronavirusa i potrebna im je psihosocijalna pomoć zovu ovaj jedinstveni broj telefonskog automata, koji će ih usmjeriti da biraju pozivni broj županije iz koje zovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao