Obavijesti

News

Komentari 26

Pogledajte kako su svjetske metropole ušle u Novu 2013.

Pogledajte kako su svjetske metropole ušle u Novu 2013.
35

Najskuplji doček bio je onaj u Dubaiju, u ekskluzivnom restoranu gdje se stol uz prozor plaćao oko 4300 dolara po osobi. Slavilo se i u Madridu, unatoč teškoj krizi

VIDEO

Prvi je u Novu 2013. ušao Božićni otok u Indijskom oceanu i to u ponedjeljak u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu. U podne su Novu godinu proslavili stanovnici Aucklanda na Novom Zelandu, dok je u 14 sati po našem vremenu slavio Sydney. Spektakularni doček gledalo je stotine tisuće građana i turista koji su zauzeli mjesta na plažama kako bi vidjeli vatromet vrijedan 7 milijuna dolara. Milijune Australaca preko televizijskih ekrana zabavlja pjevačica Kylie Minogue za čiji nastup je tamošnja televizija izdvojila 6,9 milijuna dolara.

U Indiji nije ni bilo javnog dočeka, kojeg su vlasti zabranile u strahu od novih nasilnih prosvjeda koji tresu tu zemlju nakon smrti brutalno silovane djevojke. 

U Hong Kongu su u 17 sati po našem vremenu priredili vatromet vrijedan 1.6 milijuna dolara, najveći ikad u tome gradu u kojem je, prema organizatorima, uživalo 100.000 ljudi. Novu godinu dočekali su i u Japanu, a stanovnici Tokija su tradicionalno točno u ponoć po njihovom vremenu pustili u zrak oko 1000 balona.

Najskuplji doček bio je onaj u Dubaiju, u ekskluzivnom restoranu na 122. katu Burj Khalife, gdje se stol uz prozor plaćao oko 4300 američkih dolara po osobi. Brojni turisti mogli su uživati u velikom vatrometu ispaljenom s te najveće zgrade na svijetu visoke 828 metara.

Slavilo se i u Madridu na ulicama, unatoč teškoj krizi koja trese Španjolsku. U Parizu ni vjetar ni kiša nisu uspjeli pokvariti dobar ugođaj, ali su ipak mnogi turisti zapazili izostanak glazbenih događaja. Većinu je zatekla i zabrana nošenja i ispijanja alkohola na ulicama. 

U Njemačkoj je najmasovnije slavlje bilo u Berlinu, gdje se kod Brandenburških vrata okupilo više od milijun ljudi. Londončani su u 2013. godinu ušli vrlo veselo, a slavlje je eruptiralo nakon posljednjeg otkucaja s Big Bena, dok se hladna Moskva barem malo zagrijala uz spektakularan vatromet s Crvenog trga.

Newyorčani su Novu dočekali bez vatrometa, ali uz spuštanje svjetleće kugle niz jarbol, što je tradicija još od 1907. Više od 32.000 LED žaruljica smješteno je u 3.000 kristala na kugli. Na ulicama New Yorka bio je zabranjen alkohol.

Zadnji su u Novu godinu ušli stanovnici Havaja, po našem vremenu danas u 11 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu