Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokosio curicu: Vozač (73) išao prebrzo, a na zebri nije usporio

Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi - rekla nam je šokirana stanovnica...

Zagreb: U Dubravi automobil naletio na dijete
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
150 komentara

Vozač Mercedesa B. K. (73) udario je sinoć oko 19.20 sati  prednjim dijelom automobila djevojčicu na pješačkom prijelazu u zagrebačkoj Dubravi. Kako neslužbeno doznajemo, zbog neprilagođene brzine nije se uspio na vrijeme zaustaviti pred zebrom na križanju u Ulici Mate Lovraka. 

Djevojčica je prevezena u KBC Zagreb.

- Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi - rekla nam je šokirana stanovnica Gornje Dubrave.

Učenice su se družile na školskom igralištu koje je udaljeno od ceste dovoljno da bude sigurno, no Ulica Mate Lovraka koju su prelazile, iako zbog brojnog zelenila djeluje mirno, zapravo je, kažu stanovnici, vrlo opasna.

- Tu su vam stalno nesreće. Vi stanete na zebru, pusti vas auto, a onaj iza ga zaobiđe. Ulica je mračna, ljudi se naganjaju, a djeca ovdje stalno prolaze. Ulica je duga i ravna, zalete se i ne razmišljaju - kaže nam sugovornica te dodaje kako se svakome može dogoditi nezgoda, no da su u toj ulici prečeste. 

'Tu se voze trke, jako je nesigurno'

Vozač je, kaže, stariji, a pješački je prijelaz odmah pokraj žbunja koje možda blokira jasan pogled na cestu, ili makar zebru. Ležećih ima, ali smatra da bi stupići koji se vide u mraku bili korisniji. 

- Kad bi vi znali kako se tu natjeravaju, kako tu voze. Ovo je sad slučajno stariji vozač, a tu se uglavnom voze s tako nabrijanim autima, po Dubravi s 200 kilometara na sat, utrkuju se. Užasno je nesigurno, dao Bog da dijete preživi - kaže žena koja živi u blizini.

Prije dvadeset godina je nekoliko metara dalje djevojčicu udario auto. Preživjela je, ali je ostala invalid. Svi stanari, tvrde sugovornice, već godinama apeliraju da se ta cesta bolje osvijetli i da se osigura.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message