Obavijesti

News

Komentari 20

Pokrale su slijepu i nepokretnu bakicu pa se posvađale na sudu

Pokrale su slijepu i nepokretnu bakicu pa se posvađale na sudu
1

Dok je Horvat ustrajala u obrani da nije ni bila na mjestu zločina, njenu obranu je pokopala II.okrivljena Oroš. Potom su se posvađale, pale su teške riječi na sudu....

VIDEO

Ne osjećam se krivom za kaznena djela koja mi se stavljaju na teret, gotovo istovjetno ponovile su, Jagoda Horvat (52), Marizela Oršoš (38) i Anita Zadravec (28) u petak na Općinskom sudu u Koprivnici, gdje im se sudi za dva kaznena djela. I. okrivljenoj Horvat i II. okrivljenoj Oršoš, odvjetništvo tereti za tešku krađu u pokušaju i tešku krađu.

Anita Zadravec, koja se prvi put pojavila u sudnici Krešimira Pavlovića, je optužena za pomaganje u izvršenju kaznenog djela. Nakon što su izjavile da se ne osjećaju krivima, Horvat koja je uz Oršoš, sve vrijeme u istražnom zatvoru u Varaždinu od kud su u lisicama i dovedene u sudnicu, je unatoč preporuci branitelja iznijela svoju obranu.

Kategorički tvrdi da 14 siječnja nije bila u Đelekovcu, a kamoli u kući 95-godišnje slijepe i polupokretne starice Marije Petrić, koja živi sama.

I. i II. okrivljena se terete da su tog dana ušle u kuću pokraj starice i pretraživale po sobi kako bi našle novac. No, starica je osjetila da je netko u sobi i drži vrata. Potom je gurnula ruku iz vrata i napipala jednu od osoba koje su došle u pohod. Nakon toga je bolesnoj M. Petrić zadan najmanje jedan udarac u lici uslijed čega je pala, a žene su napustile kuću. Iskaz svjedoka, koji je našao okrvavljenu staricu, kao i njezin se ne poklapa s obranom Horvat, kojoj se pridružila i Oršoš, tvrdeći da su bile u Đelekovcu u prosjačenju, te da nisu bile kod Marije Petrić.

Tuku i pljačkaju starice: Čak su nam i novac za sprovod ukrale
Tuku i pljačkaju starice: Čak su nam i novac za sprovod ukrale

Dok, je Horvat ustrajala u obrani da nekoliko dana kasnije nije bila ni u Imbriovcu, mjesta na širem koprivničkom području poput Đelekovca, njezin je iskaza pokopala II. okrivljena, Oršoš, koja je iznoseći obranu rekla da su doista 27. siječnja bile u Imbriovcu, te ušle u dvorište 86-godišnje Ružice Punčikar, koja živi s teško bolesnim 53-godišnjim sinom.

- Nismo imale namjeru krasti, ali kad smo ušli u dvorište i kad se Jagoda uputila prema dnevnom boravku, znala sam da će nešto ukrasti. Kad je izlazila iz kuće, u njedra ili grudnjak je stavila svežanj novčanica. Tad ju je vidjela i vlasnica dok je izlazila iz kuće. Novac je podijelila na tri djela. Nije bilo 17.000 kuna kako se navodi u optužnici, već 11.000 kuna. Jagoda mi je dala 3.500 kuna, koliko i Aniti Zadravec, koja nas je vozila u Đelekovec kad smo prosile i u Imbriovac, kad je Jagoda uzela novac. Isto toliko je zadržala za sebe – precizirala je Oršoš.

Upravo te riječi su kod I. okr. Horvat izazvale bijes, te je Marizeli Oršoš, uputila teške riječi, nakon čega je reagirao i sudac koji je tražio da ne ometa iznošenje obrane. Oršoš, je kazala da samo želi govoriti istinu, te da se kaje. Anita Zadravec, koja je vozila u 'akcije' Horvat i Oršoš, i čekala ih u automobilu, nije kazala ni riječi, osim da ostaje pri pravu da se brani šutnjom.

Podsjećamo da se na prethodnom ročištu, Ružica Punčirar, jedva suzdržavala kad je svjedočila o „posjeti“ i rekla da je prodala zemlju kako bi imala novac za sahranu. Ujedno je rekla da živi od 705 kuna mirovine, te da njezin sin, koji 20 godina boluje od Parkinsove bolesti, prima 600 kuna dok optužene od države dobiju daleko više novca na ime socijalne pomoći i dječjeg dodatka, što su na raspravi govoreći o imovinskom stanju u petak i priznale. Na sljedećoj raspravi branitelji okrivljenih te zastupnica optužbe će iznijeti svoje završne riječi. Do presude Horvat i Oršoš ostaju u zatvoru, a Zadravec se brani sa slobode. Inače se radi o osobama koje su već kazneno odgovarale, a protiv Hrvat i Oršoš je u tijeku kazneni postupak na drugom sudu. 

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika
STRAVA NA MEDVEŠČAKU

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika

Liječnička pomoć muškarcu je pružena u Kliničkoj bolnici Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, javlja zagrebačka policija

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'
DOZNAJEMO

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'

Sportski zrakoplov bio je u Sloveniji na 50-satnom pregledu: 'Sad kad je bio 50-satni pregled, motor je bio provjeren na tlu. Znači, motor je obavio sve faze testiranja na tlu', kazao nam je mehaničar
Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'
POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI

Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'

Cessna 182 je u subotu oko 16 sati pala na području Stupnika. Poginuo je vozač Hitne iz Zaprešića te ozlijeđeno još četvero ljudi. Olupina je ostala zaglavljena u gustoj šumi