Obavijesti

News

Komentari 1

Pokrenut prijedlog za stečaj trogirskog brodogradilišta u vlasništvu Danka Končara

Pokrenut prijedlog za stečaj trogirskog brodogradilišta u vlasništvu Danka Končara
1

O financijskim problemima i razini likvidnosti trogirskog škvera dovoljno je kazati da je račun u dugotrajnoj blokadi zbog ukupnog iznosa od 3,7 milijuna kuna.

Nakon više mjeseca neprekidne blokade, Fina je po službenoj dužnosti podnijela prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad trogirskim brodogradilištem, tvrtkom Hrvatska brodogradnja Trogir (HBT) u vlasništvu Danka Končara, a čiji dio radnika već sedam mjeseci preživljava tešku agoniju.

Radnici su trogirskog brodogradilišta trenutačno podijeljeni u sedam različitih tvrtki, a od Končara dobivaju minimalac, neki punu plaću, a neki i ništa. Većina je njih, radi se o 106 djelatnika, iz brodogradnje Trogir prebačena da radi poslove za Brodotrogir Cruise, drugu tvrtku gazde Končara iz sastava Brodotrogira. O financijskim problemima i razini likvidnosti trogirskog škvera dovoljno je kazati da je račun u dugotrajnoj blokadi zbog ukupnog iznosa od 3,7 milijuna kuna.

Direktor HBT-a Mateo Tramontana uvjeren je da do stečaja neće doći, i tvrdi da će se namiriti sva radnička potraživanja, dok s druge strane povjerenik Sindikata metalaca u Brodotrogiru Ivica Sorić kaže da već predugo od uprave škvera slušaju takva i slična obećanja, a još uvijek ništa od toga nije se promaklo s mrtve točke. 

Dok traju natezanja hoće li dug se podmiriti najveća agonija pada na leđa radnika koje nitko ne pita mogu li podmiriti svoje životne obveze.