Obavijesti

News

Komentari 27

Pokušao ubiti novinara pred kamerama, spasila ga supruga

Pokušao ubiti novinara pred kamerama, spasila ga supruga
12

Iako nije pogodio Cana, napadač je uspio ispaliti nekoliko hitaca prije nego li ga je savladala policija. Novinaru, koji je optužen za odavanje državne tajne, prijetio je predsjednik

VIDEO

Turskog novinara, kojem se sudi zbog izdaje, Dundara Cana danas je ispred zgrade suda pokušao upucati napadač. Život mu je spasila vlastita žena, javlja Daily Mail.

Pokretanje videa...

01:20

Iako nije pogodio Cana, napadač je uspio ispaliti nekoliko hitaca prije nego li ga je savladala policija. Metak koji se odbio, lakše je ozlijedio novinara Yagiza Senkala s NTV televizije koji je bio na zadatku. 

An assailant who attempted to shoot prominent Turkish journalist Can Dundar is caught by Dilek Dundar, wife of Can Dundar, and an unidentified man outside a courthouse in Istanbul

Can, glavni urednik opozicijskog lista Cumhuriyet je optužen da je odavao državne tajne. Tada mu je zaprijetio i sam predsjednik Tayyip Erdogan, koji mu je rekao da će 'skupo platiti'. 

- Svi znamo tko me je označio metom - rekao je danas nakon incidenta Dundfar Can. Muškarac ga je napao dok je ispred zgrade suda čekao da sud donese presudu. 

Osudili ga na pet godina i 10 mjeseci strogog zatvora

Dvojica turskih novinara osuđena su u petak na strogi zatvor zbog objavljivanja državnih tajni, što je vrlo sporna optužba u tom procesu koji je simptomatičan za slobodu tiska u zemlji.

Istanbulski sud osudio je turskog novinara Cana Dundara, glavnog urednika dnevnog lista Cumhuriyet na pet godina i deset mjeseci zatvora, a Erdema Gula, šefa ureda u Ankari, na pet godina zatvora, prenose turski mediji.

Dvojica novinara, kojima je prijetila kazna doživotnog zatvora, oslobođeni su optužbe za špijuniranje, ali su osuđeni jer su otkrili da je islamsko-konzervativni režim predsjednika Recepa Tayipa Erdogana isporučivao oružje džihadističkim skupinama u Siriji, prenose televizijski kanali. 

Nakon izricanja presude Dundar je rekao da će se obojica nastaviti baviti novinarstvom bez obzira na sve pokušaje da ih se ušutka.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati