Obavijesti

News

Komentari 90

Pokušava li sad SDP s Inom isto što je pokušavao i HDZ?

Pokušava li sad SDP s Inom isto što je pokušavao i HDZ?
1

SDP, ako pobijedi na izborima, želi Inu pod svojom kontrolom, a ne da glavnu riječ ima manji partner. Jednako je želio i HDZ, ali ju je na kraju morao prepustiti Mostu

VIDEO

Zbog Ine je pukla koalicija HDZ-a i Mosta, a mogla bi u temeljima uzdrmati i odnose SDP-a i HNS-a u Narodnoj koaliciji. Razlog je plan SDP-a da ako dođu na vlast preuzme Ministarstvo gospodarstva svom koalicijskom partneru, a zauzvrat mu prepusti Ministarstvo prometa.

Nije razlog za plan preuzimanja gospodarstva neki fenomenalni ekonomski program koji SDP želi provesti nego baš Ina. A s druge strane će imati Ivana Vrdoljaka, koji to ni u kojem slučaju ne želi dopustiti i koji je cijeli prošli mandat proveo zanemarujući sve segmente ekonomije osim energetike. Sukobi oko Ine su srušile vladu HDZ-a i Mosta. Slične trzavice tresu i kolaiciju SDP-a i HNS-a.

Tomislav Karamarko je pao zbog sumnje da ne može dovoljno dobro zastupati interese države i da je preblizu mađarskome MOL-u. Vratimo se dvije godine u prošlost. HNS-ovac Ivan Vrdoljak kao ministar nije htio dati analizu koja je podloga za arbitražni postupak hrvatskom predsjedniku nadzornog odbora Ine Siniši Petroviću. On nije u rodu Jozi Petroviću, Karamarkovu prijatelju i lobistu MOL-a, ali eto, to prezime je bilo u žiži sukoba.

Vrdoljak je sumnjao da bi analiza završila kod MOL-a jer je Petrović bliži s njima. Siniša Petrović je osobni prijatelj i savjetnik Zorana Milanovića i upravo ga je bivši premijer postavio u Inu. Također, kad je smijenjen Slavko Linić, Inu u je naveo kao glavni razlog. Bivši ministar financija rekao je da Petrović nedvosmisleno štiti mađarske ne hrvatske interese u Ini, i to uz blagoslov Milanovića. Javno je poručio da ga je Milanović maknuo jer se suprotstavljao Mađarima. SDP, ako pobijedi na izborima, želi Inu pod svojom kontrolom, a ne da glavnu riječ ima manji partner. Jednako je želio i HDZ, ali ju je na kraju morao prepustiti Mostu.

Što SDP planira s Inom, nije poznato. No sigurno je da će se preko te kompanije opet prelamati i sudbina buduće Vlade te da su i Karamarko i Milanović od svojih partnera prozvani da su bliži mađarskim nego hrvatskim interesima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...