Policajac je priznao da je ubio Mihaelu, ali tvrdi da je slučajno! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 38

Policajac je priznao da je ubio Mihaelu, ali tvrdi da je slučajno!

Policajac je priznao da je ubio Mihaelu, ali tvrdi da je slučajno!

Na zahtjev tužiteljstva javnost je isključena iz postupka jer će se ispitivati detalji osobnog života žrtve

VIDEO

Marko Smažil priznao je krivnju, ali ne za kazneno djelo teškog ubojstva, već za prouzročenje smrti iz nehaja, u kojem nije bilo namjere! Objavila je to obrana Marka Smažila, bivšeg osječkog policajca, koji je osumnjičen za ubojstvo 21-godišnje Mihaele Berak u rujnu prošle godine. Suđenje mu je počelo danas na osječkom Županijskom sudu, a na zahtjev tužiteljstva javnost je isključena iz postupka jer će se ispitivati detalji osobnog života žrtve.

Zamjenica osječkog Županijskog državnog odvjetništva Jasmina Bošnjak predložila je na početku suđenja da se javnost isključi iz praćenja rasprave radi zaštite osobnog života i dostojanstva žrtve, s čime se suglasila i obrana. Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog te isključilo javnost s rasprave i prije čitanja optužnice, a kao razloge, uz ostalo, navelo je svjedoke koji će biti ispitani na okolnosti prije samog događaja, a koje se odnose na osobni i obiteljski život žrtve. Smažilov odvjetnik Dražen Srb izjavio je nakon ročišta da su danas ispitana četiri svjedoka, a tužiteljstvo je za slijedeće rasprave u rujnu predložilo ispitivanje dodatnih svjedoka.

Istaknuo je kako se njegov klijent već ranije izjasnio da se smatra krivim, ali ne za kazneno djelo ubojstva, koje mu se stavlja na teret, već za prouzročenje smrti iz nehaja, u kojem nije bilo nikakve namjere. Srb je dodao kako će Smažil svoju obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, o čijem je sadržaju, zbog odluke Suda o isključenju javnosti, zabranjeno govoriti. Nova ročišta u tom predmetu sazvana su za 23. i 25. rujna, kada će javnost također biti isključena.

Ubio ju je iz pištolja

Optužnica tereti policajca Marka Smažila da je je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u svom stanu u Osijeku, u nakani da usmrti 21-godišnju žrtvu, s kojom je bio u vezi, iz službenog pištolja marke "HS-9" ispalio hitac u glavu Mihaele Berak i tako joj zadao prostrijelnu ozljedu glave i vrata, s razdorom glavne vratne arterije, uslijed koje je Mihaela Berak umrla na mjestu zločina. Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko županijsko tužiteljstvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva i predložilo određivanje istražnog zatvora.

Tijekom ispitivanja u policiji i Državnom odvjetništvu optuženi Smažil porekao je počinjenje kaznenoga djela, navodeći da nije imao namjeru ubiti Mihaelu Berak, već da je do pucanja i ispaljenja metka došlo prilikom neopreznog rukovanja pištoljem. Takvu obranu okrivljenika tužiteljstvo je ocijenilo nelogičnom, neuvjerljivom te u suprotnosti s ostalim prikupljenim dokazima te ga osumnjičilo i optužilo za ubojstvo. Tužiteljstvo smatra kako je prilikom ubojstva okrivljeni Smažil, unatoč tome što je bio pod utjecajem alkohola od 0,65 promila, ipak bio ubrojiv, a time i svjestan protupravnosti učinjenog te da je postupao s izravnom namjerom da usmrti žrtvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

VIDEO Pokušaj atentata na Trumpa: Napadač (20) ubijen, Republikanci traže hitnu istragu
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Pokušaj atentata na Trumpa: Napadač (20) ubijen, Republikanci traže hitnu istragu

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...