News

Komentari 176

'Policajac je upao u WC i onda me vukao, a prijatelja su tukli'

'Policajac je upao u WC i onda me vukao, a prijatelja su tukli'

U Funku je bilo sigurno preko 25 policajaca interventne, nitko me nije ništa pitao dok sam odlazio na WC i onda je lik banuo unutra i izvukao me van te sam naravno poludio, napisao je Mak Murtić

Gosti koji su se u subotu navečer zatekli u zagrebačkom klubu Funk na društvenim mrežama su opisali intervenciju policije. Policija je, tvrde, prema ljudima postupala vrlo brutalno, a navodno je nekoliko interventnih policajaca tuklo mladića, njegovog oca i njegovog prijatelja. Pokušala im je pomoći nepoznata djevojka, ali su na kraju, kako tvrde, svi četvero privedeni u postaju.

Događaj su na Facebooku opisali Andrej Rehak i Mak Murtić. Andrej je otac pretučenog Renea Rehaka, mladog glazbenika koji je zajedno s prijateljem, Makom Murtićem, u subotu navečer izašao u zagrebački klub.

Murtić je na Facebooku napisao sljedeće;

Jučer je bila racija u Funku. Policajci su trenirali silu i dokazivali gdje su i što su, zašto su ovdje i slično. Ja sam zajedno s Reneom Rehakom i njegovim ocem, te nekom prolaznicom završio u pritvoru jer sam otišao na WC, a nisam znao da je postupak pitati nekoga - iako se uopće ne slažem s konceptom racije - (ovo je bilo nakon što sam već bio "provjeren" i dobio svoje podatke natrag). 

U Funku je bilo sigurno preko 25 policajaca interventne, nitko me nije ništa pitao dok sam odlazio na WC i onda je lik banuo unutra i izvukao me van te sam naravno poludio. Imao sam dvije opcije, ići u policijsku ili ići u policijsku. Rene i njegov otac došli su vidjeti što se događa i njih su policajci doslovce tukli na cesti. Jedna prolaznica je reagirala i nju su nasilno priveli samo zbog reakcije "Što to radite pobogu ?!?". Uglavnom, ne smijemo dopustiti da ovakvo SSovsko nasilje zavlada. Nismo stoka i za ovo (ne)plaćamo poreze.

PS - to je sve bilo nakon odlaska na ispitnu predstavu studenata dramske, divnog sunrise sessiona u KCM-u i jednog malog koncertića u Drama pubu. I znate kaj, moj prvi slobodni dan nakon tri mjeseca rada. Interesantno da su u pritvoru bili isto ljudi sličnih situacija, nikakvi kriminalci. Zanima me da li bi pustili ekipicu u nekim cajkaškim klubovima ili pak ove naše političare koji bi ziher bili puno "kulturnijeg" backgrounda.

Zagrebačkoj policiji smo poslali upit o ovom slučaju i njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Najčitaniji članci