News

Komentari 335

VIDEO Policija kaže da ovo nije bježanje: 'Bože moj, pa on je svjetski prvak. Nije to štogod'

VIDEO Policija kaže da ovo nije bježanje: 'Bože moj, pa on je svjetski prvak. Nije to štogod'

Huljak je naveo kako je Ogier kažnjen zbog tri prekršaja - zbog prekršaja zbog kojeg je nastala nesreća, zbog toga što je napustio mjesto nesreće te zbog prolaska kroz crveno svjetlo...

Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije rekao je jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako je francuski vozač relija Sebastien Ogier ukupno kažnjen s 11.000 kuna te mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom na području RH na mjesec dana.

Ogier, koji je pobijedio na Croatia Rallyju, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju održanom prošli tjedan, jučer je sudjelovao u nesreći u Novom Zagrebu te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu u centru Zagreba, na putu prema utrci.

POGLEDAJTE VIDEO:  Ogier bježi nakon sudara

Huljak je naveo kako je Ogier kažnjen zbog tri prekršaja - zbog prekršaja zbog kojeg je nastala nesreća, zbog toga što nije postupio po nalogu ovlaštene službene osobe - napustio je mjesto nesreće - te zbog prolaska kroz crveno svjetlo. 

Naglasio je kako Ogier nije bježao nakon nesreće.

- Moramo znati da to nije bilo bježanje. On se zaustavio, on je s oštećenim izmijenio bitne podatke. Na kraju krajeva, Bože moj, radi se o svjetskom prvaku, nije to štogod, rekao je Huljak.

Huljak je rekao kako je policija prema Ogieru reagirala identično kao što bi reagirala prema bilo kome.

Između ostalog, govorio je i o problemu stradavanja mladih u prometu. 

- To je još jedan dokaz da nitko nije cijepljen da mu se ne može ništa dogoditi u prometu. Mladi ljudi u svojoj glavi imaju jedan model koji im kaže da će živjeti vječno i da se njima ništa ne može dogoditi - kaže Huljak.

Vožnju 180 km/h u naseljenom mjestu nazvao je divljaštvom. Naglasio je važnost edukacije. Huljak je u emisiji između ostalog upozorio i na opasnosti nošenja slušalica u prometu.

Najčitaniji članci