Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajca Marija Kusanića posthumno će odlikovati

U podne je u Policijskoj upravi karlovačkoj održan skup sjećanja i spominjanja tragično ubijenog policajca, pripadnika Kobri, Marija Kusanića (34)

Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletić

Pamtit ću ga po svemu, jer ga se zaista ima po ćemu pamtiti. Zaslužio je ostati u našim srcima - rekao je jedan od kolega ubijenog policajca Marija Kusanića (32). Obitelj i više od tisuću prijatelja, kolega, te političari ispratili su u subotu na karlovačkom groblju Švarča mladog heroja. Trudna supruga Blanka od šoka i tuge, u nevjerici, nije mogla ni podignuti glavu. Činilo se kao da još nije svjesna da više nema njenog Marija. Jure Radić, ministri Berislav Rončević i Branko Vukelić oprostili su se od Marija.
- Bio je veliki čovjek i kolega i borac - u ime svih kolega drhtavim glasom rekao je ravnatelj policije Marijan Benko i zaplakao na komemoraciji u Policijskoj upravi karlovačkoj. Kobre iz njegove jedinice nosili su ga na poslijednji počinak, a počasna postrojba zapucala mu je u čast.
- Moj sinko, zapomagala je Marijeva majka dok je bacala grudu zemlje sinov u grob. Predsjednik Stjepan Mesić odlikovat će ga posthumno Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana zbog iznimne hrabrosti.

NE ŽELE KORADEA NI NA GROBLJU
Vlasnici kuće su loše. Ne mogu razgovarati zbog šoka, rekla je djevojka koju smo u subotu zatekli ispred klijeti obitelji Truntić u Velikoj Veterničkoj, u kojoj se u četvrtak ubio Ivan Korade. Vrata i prozori još su razbijeni, a obitelj je iz vikendice iznijela namještaj. Iza kuće ležao je krvavi najlonski pokrivač. Ispred vikendice, u kojoj je general ubio policajca Marija Kusanića (32), mještani su ostavili svijeće. Koradeova obitelj ne otvara vrata. Svjetla na trijemu gore neprestano. Koradea će pokopati ovog tjedna u Petrovoj Gori. Mnogi potreseni mještani ne žele da se ubojica pokopa na groblju na kojem počivaju i tri njegove žrtve, nego da ga sahrane u Loboru.

Možda vas zanima i ovo:
Message