Obavijesti

News

Komentari 32

Policajci su u šoku: Sakupljali su pomoć, a novac je nestao?

Policajci su u šoku: Sakupljali su pomoć, a novac je nestao?
2

Policajci iz Poreča prikupili su oko 20.000 kuna za obitelj poginuloga kolege Tomislava Bašića (38). Dio novca navodno nedostaje. Istarska policija provodi izvide

VIDEO

Dio novca koji su porečki policajci prikupili za pomoć obitelji poginuloga kolege Tomislava Bašića (38) i stradaloj kolegici navodno je nestao ovih dana.

Podsjetimo, Tomislav je poginuo 23. lipnja rano ujutro kad je s kolegicom Natalijom B. Š. (43) iz okolice Umaga krenuo prema Poreču na posao, kao i svaki dan do tada. Nekoliko metara od rotora u Taru iza njih je vozio mladić (24) iz Poreča u BMW-u.

Testiranje je kasnije pokazalo da je imao 0,38 promila alkohola u krvi. U jednom trenutku došlo je do kontakta BMW-a i stražnjeg dijela Fiata, kojim je upravljala policajka. Izgubila je nadzor, izletjela s ceste i udarila u stablo.

Iz postaje nestao novac koji je prikupljen za obitelj poginulog?
Iz postaje nestao novac koji je prikupljen za obitelj poginulog?

Fiat se potom odbio i vratio na kolnik, gdje se prevrnuo na krov. Zbog udara i prevrtanja policajac Bašić poginuo je na mjestu, a njegova kolegica teško je ozlijeđena. Njihovi kolege bili su tad izuzetno pogođeni jer je poginuli Tomislav trebao dobiti drugo dijete, supruga mu je u trenutku pogibije bila u visokom stupnju trudnoće, zbog čega se Tomislav neizmjerno radovao.

Već su imali jedno dijete od šest godina. Baš je tad, kazali su njegovi kolege, posložio svoj život kako je želio, završio je čak dva fakulteta - ekonomiju i kriminalistiku. Radio je posao koji obožava. Nažalost, na posao tog 23. lipnja nikad nije došao. Njihovi kolege, policajci iz Poreča, koji imaju samo riječi hvale za preminuloga kolegu te za stradalu policajku, a shrvani tragedijom koja je pogodila cijelu zajednicu, prikupili su između sebe novac za pomoć objema obiteljima, kako bi im se barem malo pomoglo u teškim trenucima. Donirao je kako je i koliko tko mogao. U utorak je zbog toga njegove kolege dočekao novi šok.

Društvenim mrežama proširila se nevjerojatna vijest da je prikupljeni novac, navodno oko 20.000 kuna, jednostavno nestao iz postaje. Među Bašićevim kolegama zavladali su šok i nevjerica, pa i tuga zbog tako bezobzirnog čina. Nitko ne može vjerovati da bi netko ukrao novac za pomoć stradalim obiteljima. No odgovor smo potražili u istarskoj policiji, koja je potvrdila da su u tijeku određeni izvidi.

- Možemo potvrditi da su policijski službenici porečke policijske postaje sakupljali novčane priloge za pomoć obiteljima svojih stradalih kolega. Prikupljeni novac u srpnju je predan policijskoj službenici koja je teško stradala u prometnoj nesreći te obitelji našega kolege koji je poginuo. Naknadno se pojavila informacija da je dio novca nestao, no to ne možemo potvrditi budući da se, kako je to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su kolege djelatnici donirali. U tijeku su provjere - kazala je Nataša Vitasović iz istarske policije.

Vezano uz navodno nestali dio novca pokušali smo kontaktirati i policajku koja je stradala u nesreći, ali bila je nedostupna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.