Obavijesti

News

Komentari 158

Odnijeli vrijedne umjetnine iz Sanaderove vile u Kozarčevoj

Odnijeli vrijedne umjetnine iz Sanaderove vile u Kozarčevoj
27

Sud je odbio žalbu Sanaderove obitelji na blokadu imovine. Kolekcionar Sanader u svojoj zbirci navodno ima stotinjak djela, a među najvrednijima su slike V. Bukovca

VIDEO

Istražitelji su nakon uhićenja Ive Sanadera u ponedjeljak oko 9 sati došli u njegovu vilu u zagrebačkoj Kozarčevoj kako bi privremeno oduzeli kolekciju umjetnina. Nitko im nije otvarao vrata iako je Mirjana Sanader, kako doznaje Dnevnik.hr, bila kod kuće jer su je novinari vidjeli na prozoru. Sudski ovršitelji su nakon bezuspješnog zvonjenja i kucanja otišli, no policija je ostala ispred kuće. Dvadesetak minuta poslije su se vratili u pratnji osobnog automobila. Sanaderova supruga drugi put im je ipak otvorila vrata. U vilu je ušlo desetak ljudi. Iz vile je oko 14.20 sati izašao obiteljski odvjetnik Goran Suić, a na pitanje novinara što se unutra događa nije ništa komentirao. Rekao je samo kako će se vratiti za sat vremena. Kada se vratio rekao je kako se obitelj nije na ništa žalila te da postupak ide svojim tokom. Umjetnine su iz vile Sanaderovih počeli iznositi 10-ak minuta prije ponoći.

Umjetnine trebali plijeniti još prošli tjedan?

Zagrebački Županijski sud odobrio je zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a kao jamčevinu da će se država moći naplatiti ako se u sudskom postupku pravomoćno dokaže krivnja bivšeg premijera. Mirjana Sanader službeno je obaviještena o zapljeni još u četvrtak kada je i primila pisanu sudsku odluku. Jedan od članova braniteljskog tima iz Zagreba, Ivan Lovrić kazao je kako će se žaliti na tu odluku, ali i na sve drugo na što postoji mogućnost žalbe. Navodno su ovršitelji umjetnine trebali plijeniti prošli tjedan, ali u kući u Kozarčevoj dva dana nije bilo nikog.

Strastveni kolekcionar Sanader u svojoj zbirci navodno ima više od 100 djela, a među najvrednijima su slike Vlahe Bukovca, Oskara Hermana, Milivoja Uzelca, Mencija Clementa Crnčića i Celestina Medovića, piše Jutarnji list.

Sud odbio žalbu Mirjane Sanader

Sud je odbio žalbu Sanaderove obitelji na blokadu imovinu. Njegova supruga tražila je od Županijskog suda da deblokira poslovni prostor u Šarengradskoj u Zagrebu vrijedan 5,8 milijuna kuna jer jOe kupljen, kako tvrdi, kreditom. Na toj adresi registrirane su dvije Sanaderove firme, piše Večernji list.  Mirjana Sanader u žalbi ističe da u kreditu koji je odobrila Zagrebačka banka nema ništa sporno niti čudno jer su kao instrumenti osiguranja navedene tri bjanko-mjenice te zadužnica.Istražitelji USKOK-a pak smatraju da kredit samo paravan, a kao argument navode podatak da ja banka tek 4. ožujka 2010. upisala hipoteku na prostor u Šarengradskoj, iako je prostor kupljen u srpnju 2009. godine.

USKOK će ispitati Vladu i vrh HDZ-a?

U postupku zbog korupcijskih afera Ive Sanadera USKOK namjerava saslušati više od stotinu svjedoka.Uz premijerku Jadranku Kosor kao svjedoci će biti pozvati svi članovi Vlade, Predsjedništvo HDZ-a, direktori državnih tvrtki, tajnice u Vladi, administrativno osoblje u HDZ-u te pojedinci koji su sudjelovali u aferama, piše Večernji. No, iz Uskoka kažu da će ispitati one iz predsjedništva HDZ-a, za koje smatraju da imaju saznanja o kaznenim djelima koja istražuju. Navode da nije točno da će ispitati cijelu Vladu. Dodaju i da u kući Sanaderovih imovinu ne plijeni policija, već da oni samo pružaju pomoć sudskom ovršitelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.